Rolstoeldansen Oldenzaal

Wie vindt het nou niet heerlijk om zich mee laten voeren op de klanken vanje favoriete muziek, je even helemaal laten gaan op de dansvloer ? Als je een lichamelijke beperking hebt is dit vaak een stuk lastiger! Toch is dans een kunstvorm die door iedereen beoefend kan worden! Om ook mensen met een lichamelijke beperking in Oldenzaal deze mogelijkheid te bieden worden er drie proeflessen rolstoeldansen georganiseerd.

Over rolstoeldansen

Rolstoeldansen is een recreatieve activiteit voor mensen met en zonder beperking, voor iedereen die zin heeft om te dansen (onafhankelijk van handicap, soort rolstoel of leeftijd). De lessen worden gegeven door een dansinstructeur van Stichting Rolstoeldansen Nederland en er zal gedanst worden in verschillende stijlen op verschillende soorten muziek! De dansers kunnen hun emoties en muziekbeleving op creatieve wijze omzetten in bewegingen. Door het “dansenderwijs” leren van technieken, ontstaat er een betere rolstoelbeheersing. De nadruk ligt bij het dansen vooral op plezier!

Proeflessen 

De drie proeflessen vinden plaats op woensdagavond 24, 31 oktober en 7 november van 19 tot 20 uur bij Partycentrum Rouwhorst, Ootmarsumsestraat 9 in Oldenzaal.
Aanmelden voor (een van) de lessen kan via d.vanderstelt@palthehuis.nl of via 0541-513482.

Achtergrond

De lessen worden gratis aangeboden vanuit het project CulTuurlijk, de week van de verbinding . Binnen dit project worden diverse activiteiten georganiseerd op het snijvlak van cultuur en het sociale domein en is een project van de 4 cultuurinstellingen in Oldenzaal.

 

Foto’s

Jo Pötgens van Fotoclub de Lenskiekers heeft een paar foto’s gemaakt op de eerste avond (24 oktober 2018) in Rouwhorst, die vind je hieronder.

« Terug naar het organisatie overzicht