Geef je op als nieuwe stadsdichter 2023-2025!

Wij zijn op zoek naar een getalenteerde dichter die de stad op poëtische wijze wil vertegenwoordigen en de inwoners van Oldenzaal wil inspireren met zijn of haar woorden.

De stadsdichter, die wordt aangesteld voor een periode van twee jaar, is een ambassadeur van de stad en kan door middel van poëzie de schoonheid en bijzonderheden van Oldenzaal benadrukken en haar inwoners aan het denken te zetten door stil te staan bij zaken uit het heden en verleden die de stad aangaan. We zijn op zoek naar iemand die de kracht van woorden begrijpt en deze op creatieve wijze weet te gebruiken. Iemand die de stad kan verbinden met zijn of haar poëzie en de inwoners kan raken met zijn of haar werk.

Gedurende de twee jaar schrijf je minimaal 12 gedichten die via verschillende mediakanalen verspreid worden. Daarnaast zul je af en toe worden uitgenodigd voor bijzondere evenementen, zoals de herdenking op 4 mei.

Je kunt je opgeven tot 17 mei en dient daarvoor minimaal 1 gedicht aan te leveren. Daarna zal een commissie een besluit nemen over de beste inzendingen. De nieuwe stadsdichter zal tijdens het Midzomer festival op vrijdag 23 juni in het Kalheupinkpark te Oldenzaal bekend worden gemaakt. Zet de datum dus alvast in je agenda.

Om de nieuwe stadsdichter te worden moet je aan de volgende voorwaarden voldoen:

  • Woonachtig in Oldenzaal of directe omgeving
  • Een band met Oldenzaal
  • Bereid om (minimaal) elke twee maanden een gedicht te schrijven.
  • Creatief en origineel

Interesse? Vul dit formulier in, en geef je op.

 

 

 

« Terug naar het nieuwsoverzicht