Bonkenbargkapel, de

De Bonkenbargkapel is een enthousiaste kapel, die al vele jaren meedraait in de wereld van de Egerländer Blaasmuziek. Sinds 1958 bestaat de Bonkenbargkapel….

De naam “Bonkenbarg” ontleent de kapel aan een hoger gelegen stadsdeel van Oldenzaal. In 2001 werd de Bonkenbargkapel Nederlands Kampioen en promoveerde naar de Supertop- klasse.

In 2003 deden zij in deze klasse mee aan de Europese Kampioenschappen in Zwitserland, waar zij een uitstekende 1e prijs met onderscheiding wisten te behalen.

Op 13 mei 2007 werden zij Europees kampioen in het Zuid-Duitse Empfingen. Met verschillende buitenlandse professionele blaaskapellen als concurrent is het de Bonkenbargkapel gelukt om dit belangrijke concour te winnen.

De Bonkenbargkapel staat sinds 1995 onder de bezielende leiding van kapelmeester Marcel Loff. Hij is o.a. bassist bij de Kapel van de Koninklijke Luchtmacht. Zowel uit Nederland als uit Duitsland krijgt de Bonkenbargkapel uitnodigingen om optredens te verzorgen.

De Bonkenbargkapel, met zangduo Evelien en Henk, bestaat uit enthousiaste, veelal jonge mensen, die de Böhmische blaasmuziek een warm hart toedragen.
Het repertoire bestaat dan ook grotendeels uit Böhmische muziek, maar ook maken zij uitstapjes naar de Moravische- en lichte muziek.

Waar zij ook komen, ze weten er altijd weer een feest van te maken.

Bekijk de website »

« Terug naar het organisatie overzicht