Palthehuis – expositie amateurkunstenaars

Expositie amateurkunstenaars in het Palthehuis.

 

De deelnemers hier zijn:

Atelier MeiMei-ArtMei Mei Art 2015-09-12 - open atelier

Expositie van Oosterse penseelschilderingen in het Palthe-Huis: Schilderingen in de stijl van het Verre Oosten. Geschilderd met inkt en Chinese waterverf op rijstpapier. Traditionele onderwerpen als pruimenbloesem en bamboe.

Zie voor meer informatie: www.meimei-art.nl.

Arnold van der Heijden

Ik verheug me vrijwel dagelijks over de rijke kleurschakeringen van de natuur en de wereld om ons heen. Persoonlijk heb ik veel affiniteit met het blauwe kleurspectrum. Deze twee componenten worden treffend samengebracht in de pauw. Het is een mythisch dier – in India wordt de blauwe pauw gezien als een symbool van de god Krishna en de vernieuwing van het leven. Zo voelt het ook voor mij, elk leeg vel, wit doek is een kans om iets nieuws te beginnen. Op deze website neem ik u mee op mijn creatieve reis; u bent van harte uitgenodigd! Website: www.arnoldvdheijden.nl

Juan Panyella Juan Panyella

Expositie van de Venezuelaanse Juan Panyella rondom zijn werk en thema; hout snijden.

Zie voor meer informatie: http://panyella.exto.nl/

Paul van Reine

Amateurschilder Paul van Reine schildert op canvas.Paul van Reine - schilderij Palthe Huis

Hij heeft op deze manier onder andere het Palthehuis vereeuwigd op doek.

Ida Schreurs en cursisten

De expositie laat o.a. werk zien van cursisten van Ida Schreurs-Heerink. Een gezellige groep mensen die met veel plezier en enthousiasme werkt met olie of acrylverf op het platte vlak. Doordat iedereen een eigen onderwerp en techniek kiest is het werk heel divers. Inspirerend om te zien! Werk van mij en mijn cursisten is te zien op mijn website: www.idaschreurs.nl.

 

Palthehuis

Museum Palthehuis is een historisch museum in Oldenzaal, gesticht in 1929. Het is gevestigd in het centrum van Oldenzaal in een zeventiende-eeuws patriciërshuis met tuin en koetshuis, een voormalig huis van de familie Palthe. Met de stichting in 1929 is ook de Oldenzaalse Oudheidkamer opgenomen in het museum met veel archiefstukken en manuscripten, thans beheerd door het Stadsarchief van de gemeente Oldenzaal.

Marktstraat 13
7571 ED Oldenzaal
0541- 513482
info@palthehuis.nl