Vacature: Cultuurmakelaar Oldenzaal, Dinkelland en Tubbergen

Mijn functie komt vrij! Ik start deze week als projectmedewerker bij de Stichting Oldenzaalse Musea. Dus, heb je interesse in deze gevarieerde baan? Check de vacature hieronder:

Vacature Cultuurmakelaar Oldenzaal, Tubbergen, Dinkelland
Concordia zoekt een verbindende, creatieve adviseur die de gemeenten Dinkelland, Oldenzaal en Tubbergen helpt en inspireert hun bruisende culturele aanbod te versterken en presenteren.

Dinkelland, Oldenzaal en Tubbergen willen de bewoners en bezoekers van hun dorpen en steden optimaal laten profiteren van het bruisende culturele aanbod. Dat vraagt om een goede zichtbaarheid van de artistieke en culturele potentie en om versterking van de verbindingen tussen alle betrokken partijen. Hiervoor zoeken de drie gemeenten een gezamenlijke cultuurmakelaar (22 uur per week).

De cultuurmakelaar is als onafhankelijk adviseur werkzaam voor de cultuursector in Dinkelland, Oldenzaal en Tubbergen en vormt dé verbindende schakel tussen amateurkunstbeoefenaars, culturele organisaties en culturele verenigingen. De cultuurmakelaar ondersteunt het culturele veld met informatie, advies en inspiratie en legt verbindingen. Het is een zelfstandige functie binnen het brede culturele en maatschappelijke veld. De samenwerking tussen de drie gemeenten biedt bewoners en bezoekers de beleving van de cultuur van alle binnen de drie gemeenten gelegen steden en dorpen, en daarnaast een bredere kennismaking met de culturele voorzieningen van Twente.

In Dinkelland (7 uur per week) en in Tubbergen (7 uur per week) ligt de nadruk op het leggen van verbindingen tussen de verschillende culturele organisaties en verenigingen, het informeren van het culturele veld over de nieuwe cultuurnota en het ophalen van de verwachtingen en wensen van het culturele veld richting de gemeente en de cultuurmakelaar. In Oldenzaal (8 uur per week) ligt de nadruk op het voortbouwen op en versterken van de bestaande culturele infrastructuur, met bijzondere aandacht voor de verbinding met het sociaal domein. Overkoepelende taak in alle gemeenten is het betrekken bij en attenderen van het culturele veld op het Uitvoeringsprogramma Cultuurregio Twente en het verbinden van gelijkgestemde partijen.

Functieprofiel

De cultuurmakelaar is een zelfstandig, ondernemend persoon, die in staat is deze functie met veel enthousiasme verder te ontwikkelen. Gevoel voor sociaal-maatschappelijke ontwikkelingen is minstens zo belangrijk als gevoel voor cultuur. Een bedreven netwerker, die snel thuis is in zowel het professionele als het amateurnetwerk en die kansen signaleert en weet te benutten. Een goede luisteraar en verbinder en in staat om mensen te activeren om zelf initiatieven te ondernemen. Het opleidingsniveau is minimaal HBO, bij voorkeur met een sociaal-maatschappelijke en/of culturele achtergrond. De cultuurmakelaar heeft bij voorkeur een sterke binding met Oldenzaal, Tubbergen en/of Dinkelland, evenals enige ervaring met promotie en publiciteit.

Plaats in de organisatie

Als cultuurmakelaar kom je in dienst van Concordia Film | Theater | Beeldende kunst in Enschede. Concordia brengt kunst die wat bij je losmaakt. Met een groot hart voor verdieping, originaliteit en mensen. Concordia’s missie: kunst toegankelijk maken voor iedereen. Dat doen we vanuit drie sfeervolle locaties in hartje Enschede. Je geniet bij Concordia van de beste art house films, eigenzinnige evenementen, beeldende kunst en theater van opkomend talent en bekende makers. We laten je graag elke dag iets nieuws ontdekken!

Naast de eigen programmering op gebied van film, theater en beeldende kunst is Concordia penvoerder en partner van diverse culturele projecten die in de regio worden uitgevoerd. Deze vallen veelal onder het Projectbureau, een aparte tak van Concordia. De cultuurmakelaar wordt functioneel aangestuurd en valt hiërarchisch onder het hoofd projectbureau van Concordia. Je bent deel van het team Twentse Cultuurverbinding, samen met de cultuurmakelaar Almelo Enschede en de Cultuurcoach in Enschede.

Wat bieden wij

  • Arbeidsvoorwaarden en rechtspositie overeenkomstig cao Kunsteducatie in schaal 8
  • Een arbeidsovereenkomst voor 22 uur per week: 8 uur in Oldenzaal, 7 uur in Dinkelland, 7 uur in Tubbergen, voor bepaalde tijd met een looptijd van 1 jaar, na gebleken geschiktheid volgt een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd
  • Wij werken vanuit een informele bedrijfscultuur met een prettige werksfeer

Belangstelling?

Ben je enthousiast over deze functie en beschik je over de gevraagde achtergrond, kennis, ervaring en vaardigheden? Dan maken we graag kennis met je en vragen we je te solliciteren.

Het is zonder meer een plus als je de culturele diversiteit van ons team vergroot.

Meer info

Wil je meer inhoudelijke informatie over deze functie, bel of mail dan met Annemarie Wenzel, hoofd projectbureau: annemarie@concordia.nl of 06 54711525.

Sollicitaties kunnen tot en met dinsdag 23 mei 2023 worden ingezonden t.a.v. Carla Gelink, HR-manager, sollicitatie@concordia.nl

De eerste gespreksronde zal plaatsvinden op dinsdag 30 mei 2023.

« Terug naar het nieuwsoverzicht