Onderzoek gevolgen corona voor amateurkunst

Beste collega’s bij lokale of provinciale organisaties,

 

De impact van het coronavirus heeft enorme gevolgen voor ons allen en ook voor de cultuursector. Alles wat cultuur ons biedt, staat onder druk: geen cultuureducatie op scholen en geen ontmoetingen rond cultuurbeoefening. Verenigingen en andere aanbieders annuleren lessen, repetities, concerten optredens en andere bijeenkomsten.

 

Wat betekent dit voor verenigingen, stichtingen en organisatoren van amateurkunstprojecten? Op initiatief van KNMO, Koornetwerk Nederland, Huis voor de Kunsten Limburg en LKCA willen wij dit graag op korte termijn in kaart brengen!

 

Met twee doelen:

  1. Om volgende week de minister van cultuur hierover te informeren, zodat ze dit mee kan nemen in de ondersteuningsmaatregelen voor de cultuursector.
    Als je uiterlijk zondag 22 maart de vragenlijst invult, zorgen wij dat de gevolgen voor verenigingen en andere amateurkunstactiviteiten bij de minister terechtkomt.
  2. Om een goed beeld te krijgen van de impact die deze situatie heeft op verenigingen en andere amateurkunstactiviteiten. Dat kan t/m 15 april.
    Dat beeld helpt ons als koepelorganisaties, provinciale instellingen, andere organisaties voor de amateurkunst en LKCA om zo goed mogelijk samen te werken om de ondersteuning te bieden die nodig is.

 

U vindt hier de link naar de vragenlijst

 

Ons verzoek is om deze informatie op zeer korte termijn door te sturen naar de verenigingen en andere organisaties in jullie werkgebied, met het appèl om snel te reageren als ze willen dat hun situatie meegenomen wordt in de rapportage aan de minister. Je kunt deze mail aanpassen aan je eigen wensen of doelgroep. Het kan zijn dat een vereniging het verzoek vanuit meerdere kanten krijgt. Dan hoeven ze de vragenlijst uiteraard maar 1 x in te vullen.

 

Deze inventarisatie zich op verenigingen en andere amateurkunstorganisaties.

Meldpunt voor zzp’ers www.kunstenbond.nl

Meldpunt culturele instellingen www.cultuurconnectie.nl

Vragen en andere suggesties zijn van harte welkom.

 

Hartelijke groet en veel gezondheid en sterkte gewenst in deze uitzonderlijke situatie,

 

Daphne Wassink, Koornetwerk Nederland

Bart van Meijl, KNMO

Chris van Koppen, Raad van 12

Sanne Scholten, LKCA

« Terug naar het nieuwsoverzicht