Stadsjongenskoor Oldenzaal

Het Oldenzaalse Stadsjongenskoor; sinds 1915 in Oldenzaal en bestaat uit een aantal koren. Ieder jaar wordt een nieuw Opleidingskoor opgericht bestaande uit zangers geselecteerd uit groep 5 van de Oldenzaalse basisscholen.

Er zijn koren voor verschillende niveau’s;

  • opleidingskoor
  • middenkoor
  • concertkoor
  • wisselkoor
  • jongemannenkoor
Na één jaar maken deze jongens de overstap naar het Middenkoor en gaan ze twee maal per week repeteren. Wanneer de jongens voldoende kwaliteit en ervaring hebben worden ze uitgenodigd in het Concertkoor te zingen en dit kunnen ze blijven doen tot aan de stemwisseling.

Na de stemwisseling en hun 14de verjaardag kunnen de jongens doorgaan met zingen in het Jongemannenkoor Oldenzaal. Naast de vele concerten met het jongenskoor verzorgen de jongemannen ook eigen optredens. In 2008 maakten de jongemannen een succesvolle concertreis naar Praag en verzorgden daarnaast concerten in Hoorn, Holten en Ootmarsum.

Artistiek team
Mariette Effing is sinds 1998 als dirigent verbonden aan het Stadsjongenskoor Oldenzaal. Zij studeerde koordirectie en Schoolmuziek aan het ArtEZ conservatorium. Vaste pianist/organist is Dennis Vallenduuk. Hij studeerde orgel aan het conservatorium te Enschede bij Gijs van Schoonhoven. Een aantal jongens en jongemannen volgt zanglessen bij een ervaren zangdocent.

Bekijk de website »

« Terug naar het organisatie overzicht