WAK Oldenzaal 2021 – programma

Leren hoe je Instagram filmpjes maakt in één avond, netwerkbijeenkomsten voor de Oldenzaalse culturele verenigingen en de Oldenzaalse Carnavals Verenigingen (OCV’s), kinderen die na een workshop het diploma Junior Archeoloog krijgen, en een theaterworkshop voor kinderen over beroepen in een écht theater.

Tijdens de Week van de Amateurkunst (WAK) Oldenzaal is er van woensdag 6 t/m zondag 10 oktober van alles te doen vóór en mét het culturele veld van de stad!

De culturele instellingen van de stad houden samen met de Cultuurmakelaar de WAK, en deze activiteiten zijn daar onderdeel van. Zo wordt het lokale amateurtalent van de stad gestimuleerd, inspirerende workshops aangeboden, het netwerk van de stad versterkt via bijeenkomsten en kan er eindelijk weer opgetreden worden in de eigen Boeskoolstad!

 

NB: Voor een aantal activiteiten zijn gratis online tickets of vooraf aanmelden nodig, en bij sommige locaties wordt een geldige QR code gevraagd. Zie voor het hele programma en meer info over toegang hieronder:

 

Woensdag 6 oktober

Theaterworkshop voor kinderen door Kaliber Kunstenschool – gratis

Woensdag 6 oktober, 15-16.30 uur in Stadstheater de Bond

Een theaterworkshop in een écht theater? Mooier wordt het niet! Deze woensdagmiddag kunnen kinderen van 6-12 jaar gratis meedoen in Stadstheater de Bond. Tijdens deze workshop van Kaliber Kunstenschool kunnen max 25 kinderen op een creatieve manier kijken naar beroepen. Docent Rene van de Wateringen sluit hiermee aan bij het thema van de Kinderboekenweek: Worden wat je wil! Dus; wil je op een speelse manier kijken naar wat je kan worden? Kom dan naar deze workshop in Stadstheater de Bond.

Aanvullende info voor volwassenen: toegang na vertoon geldige QR code.

 

Netwerkbijeenkomst culturele verenigingen van de Gemeente en de Cultuurmakelaar

Woensdag 6 oktober, 19.30-21 uur, locatie na aanmelding

’s Avonds vind er een netwerkbijeenkomst van de Gemeente en de Cultuurmakelaar plaats, gericht op de culturele verenigingen van de stad. Updates n.a.v. de corona situatie, het weer opstarten van repetities en andere culturele activiteiten, inzet van het Corona Toegangsbewijs (CTB) en andere onderwerpen komen hier voorbij, evenals het zojuist door B&W gepresenteerde corona herstelplan voor cultuur.

Aanmelding is nodig en loopt via de Cultuurmakelaar, info@cultuurmakelaar-oldenzaal.nl

 

Donderdag 7 oktober

Bijeenkomst Gemeente Oldenzaal en de Oldenzaalse Carnavalsverenigingen (OCV’s).

Donderdagmiddag 7 oktober, op uitnodiging

Donderdagmiddag is er een bijeenkomst van de Gemeente Oldenzaal met de Oldenzaalse Carnavalsverenigingen (OCV’s). Samen wordt gekeken hoe de titel immaterieel erfgoed het beste ingericht kan worden, wat moet ervoor gedaan worden? Ook is het onderwerp huisvesting een hot item tijdens deze sessie.

Toegang is op uitnodiging.

 

Bibliotheek Oldenzaal: Instagram workshop – gratis

Donderdagavond 7 oktober, 19-21 uur in de Bibliotheek

Zie jij ook vaak van die leuke filmpjes op Instagram en Facebook? Wil jij ook wel eens weten hoe je die met je eigen telefoon ook kunt maken? Volg dan deze gratis workshop bij de Bibliotheek.

Docente Emma de Nooij kan je alle tips & tricks vertellen, zodat jij zelf aan de slag kunt. Na deze workshop weet je precies hoe je zelf filmpjes maakt en monteert en van een muziekje en tekst voorziet.

Het niveau van de workshop is voor beginners; dus meld je aan en neem je smartphone met Instagram mee.

Deelname is gratis en kan na aanmelden via www.bibliotheekoldenzaal.nl/programma.

 

Vrijdag 8 oktober

Kinderworkshop “Ik word archeoloog” – gratis

Vrijdag 8 oktober, 15-16.30 uur, bij Archeo Hotspot (naast Museum het Palthe Huis)

Op vrijdag 8 oktober kunnen kinderen van 7-12 jaar gratis deelnemen aan een workshop “Ik word archeoloog”. Kinderen leren van amateur archeologen met behulp van een aantal leuke activiteiten wat een archeoloog zoal doet. En dat is reuze interessant!

Diploma Junior Archeoloog

Na het voltooien van de activiteiten mogen kinderen een echt diploma in ontvangst nemen en zijn ze “Junior Archeoloog”. Een leuke, interactieve middag waarbij kinderen van alles te weten komen over vondsten en opgravingen.

Doe je mee?

Deelname aan deze workshop op vrijdagmiddag 8 oktober van 15.00-16.30 uur is gratis. Hiervoor moet je in de Archeo Hotspot Oldenzaal bij het Palthe Huis zijn. Meld je gauw aan via info@palthehuis.nl, want er is plek voor maximaal 10 kinderen.

 

Zaterdag 9 oktober

Voorstelling Romeo en Julia (10+)

Zaterdag 9 oktober, 19.30 uur in Stadstheater de Bond

In Stadstheater de Bond staat een snelle bewerking van Romeo & Julia voor 10+, met als centrale locatie: een pizzeria! Leendert de Ridder, Barbara Sloesen e.a. spelen het wereldberoemde verhaal van de twee verliefde pubers. Tegen de trots van hun vaders in, proberen ze de familieruzie voor eens en voor altijd te stoppen. Deze voorstelling doet eer aan Shakespeare, maar laat een jong theaterpubliek met een frisse blik dit verhaal ontdekken.

Toegang voor volwassenen is op vertoon van (een kaartje en) een geldige QR code. Voor meer info en kaarten, zie https://www.stadstheaterdebond.nl/theater/romeo-en-julia-10-leendert-de-ridder-barbara-sloesen-e.a/09-10-2021-19-30

 

Zondag 10 oktober

Op zondag 10 oktober van 12 tot 17 uur een geweldig huiskamerfestival georganiseerd: Talent in Huis! Diverse huiskamers veranderen voor een middag in echte podia voor optredens van verschillende, lokale talenten. De optredens variëren van klassieke zang, popmuziek, retro jaren ’60 muziek, tot singer songwriter.

De intieme huiskamers zijn knusse plekken voor deze optredens en bieden voor slechts een klein aantal mensen plek. Je kan als bezoeker je eigen programma samenstellen, en lopend of op de fiets van de ene naar de andere huiskamer hoppen.

Zorg er dus voor dat je een gratis online kaartje haalt op de website van Stadstheater de Bond, je je QR code klaar hebt, en voldoende “juice” in je telefoon. Voor de locaties geld vol = vol, dus wees op tijd om te genieten van lokale talenten!

Toegang voor volwassenen is op vertoon van online gratis verkrijgbaar kaartje én een geldige QR code.

Kaarten: https://www.stadstheaterdebond.nl/

Programma: https://talentinhuis-oldenzaal.nl/

 

Over de Week van de Amateurkunst (WAK)

Sinds 2015 zijn de grote kunst- en cultuurinstellingen in Oldenzaal verenigd in het Platform Kunst

Cultuur Oldenzaal (PKCO). Het PKCO bestaat uit: Bibliotheek Oldenzaal, Cultuurmakelaar Oldenzaal, Kaliber Kunstenschool, Stadstheater de Bond en Stichting Oldenzaalse Musea.

Het doel van het PKCO is om als culturele instellingen meer samen te werken in diverse projecten en voor verschillende doelgroepen. Dit jaar nemen zij samen wederom het initiatief de Week van de Amateurkunst te organiseren, met afsluitend het huiskamerfestival Talent in Huis. Talent mag gezien worden!