2e bijeenkomst Ferenc van Damme – inspiratiesessie ‘De toekomst van amateurkunst’

Back to Events
Event:
2e bijeenkomst Ferenc van Damme – inspiratiesessie ‘De toekomst van amateurkunst’
Start
20 juni 2022 08:00
Einde:
20 juni 2022 17:00
Geupdate:
10 juni 2022

Afgelopen najaar was er een inspiratiesessie van Ferenc van Damme in verschillende gemeenten, en ook boden we deze bijeenkomst online aan. Ferenc vertelde daar zijn boeiende verhaal over de veranderde samenleving, en we bespraken kort welke impact dat op jullie als amateurkunstgroepen kan hebben.

Vervolg geprikt: 20 juni

Maandagavond 20 juni is de vervolgbijeenkomst hiervan. Dan gaan we met de mensen in gesprek die bij het verhaal van Ferenc denken: ‘Hier moeten we misschien wat mee!’

Het gaat er daarbij niet om dat je je hele vereniging/organisatie meteen overhoop gooit. We willen je uitdagen om met een (kleine) actie of activiteit te gaan testen. Wat kan je doen? En misschien met wie? Hoe begin je?

De avond start om 20:00 uur, en is rond 21:30 uur afgelopen. Locatie: in Almelo, meer volgt na aanmelding.

Deelname is vrijblijvend en gratis, maar aanmelden is wel nodig.

Waar ging het ook alweer over?

In september hebben mijn collega-cultuurmakelaars en ik samen met de provincie en Ferenc van Damme een webinar gehouden. Dit ging over de veranderende maatschappij en de rol van amateurkunstgroepen daarin.

Webinar september 2021

Deze webinar is te zien op YouTube: Provincie Overijssel | Cultuurparticipatie – YouTube en klik hier voor meer informatie over Studio Vers Bestuur
Daarin zie je o.a. ook Ferenc van Damme, die heel kort iets vertelt over de veranderende samenleving.

Traject ’toekomst van amateurkunst’

Tijdens de webinar vertelden we over een traject wat we jullie willen aanbieden als vervolg. Dit traject heet “Toekomst van Amateurkunst”

1e bijeenkomst met Ferenc in Almelo

Eind november was de 1e lokale bijeenkomst met Ferenc van Damme in Hof88. Dit was het vervolg op de webinar. Hier zijn veel nieuwe vragen ontstaan en zijn we geïnspireerd geraakt om met deze onderwerpen verder te gaan. Voor geïnteresseerden wordt daarom dit vervolg georganiseerd. Ook wanneer je de eerste sessie gemist heb kan je je nog aanmelden bij mij.

Wil je dit verhaal nog horen: zie dan dit filmpje op YouTube. Het verhaal dat hij daar vertelt lijkt erg op wat hij de eerste keer vertelde: Ferenc van Damme @ Kennisfestival 2019

2e bijeenkomst met Ferenc in Almelo

Ferenc zal tijdens het vervolg op 20 juni een korte versie van zijn verhaal vertellen. Daarna gaan we vooral in gesprek met elkaar:

  • Wat betekent de veranderende samenleving voor jullie?
  • Wat kunnen jullie hierin doen?

Enthousiasmeer elkaar en versterk elkaar tijdens deze sessies! Het bijwonen en meepraten is vrijblijvend en gratis.

Aanmelden voor 2e bijeenkomst op 20 juni

Wil je er maandagavond 20 juni bij zijn?
Meld je dan uiterlijk 13 juni aan via onderstaande formulier: