Bijeenkomst 450 jaar vrijheid: toen en nu!

Back to Events
Event:
Bijeenkomst 450 jaar vrijheid: toen en nu!
Start
24 november 2022 19:30
Einde:
24 november 2022 21:00
Kosten:
Gratis
Organisator:
Unnamed Organizer
Email:
i.wind@bibliotheekhengelo.nl
Geupdate:
16 november 2022
Plek:
Bibliotheek Oldenzaal
Telefoon:
0541512516
Adres:
In Den Vijfhoek 75, Oldenzaal, Overijssel, 7571DV, Netherlands

Al 450 jaar zijn in Nederland de woorden vrijheid, verdraagzaamheid, verbondenheid en verscheidenheid heel belangrijk. Maar als je tegenwoordig goed om je heen kijkt, zie je dat we ons daar niet altijd zo goed aan houden. We staan vaak tegenover elkaar en schreeuwen steeds harder, maar het lijkt wel of er steeds minder goed geluisterd wordt. Kunnen we daar samen iets aan doen?

We nodigen je graag uit voor een gesprek over deze vier waarden. Doe je mee? Neem vooral je telefoon mee, die heb je nodig!

Donderdag 24 november 2022 van 19.30 – 21.00 uur in de Bibliotheek Oldenzaal

19:30: Welkom door burgemeester Patrick Welman
19:30-20:00: Gedeputeerde Eddy van Hijum vertelt over zijn boek Op de drempel van een naderende unie, waaruit blijkt dat ze ook vroeger al worstelden met deze vier waarden.
20:00-21:00: In gesprek met elkaar onder leiding van Pro Demos over de 4 V’s – vrijheid, verdraagzaamheid, verbondenheid en verscheidenheid.
21:00: Afsluiting en napraten

Toegang is gratis, maar graag even een aanmelding via: i.wind@bibliotheekhengelo.nl

Wat betekent vrijheid, eigenlijk? We hebben het recht op vrije meningsuiting, maar betekent dit ook dat je alles maar moet zeggen? Is jouw vrijheid hetzelfde als de vrijheid van de ander?

Verdraagzaamheid vraagt dat iedereen iets anders mag denken, doen of geloven. Hoe zorg je voor een samenleving waar geen angst of onbegrip is voor geloof of cultuur, huidskleur, een handicap of een andere geaardheid?

Ook nu is het gevoel van onderlinge saamhorigheid niet altijd even sterk. Hoe kun je verbondenheid voelen met andere mensen? Hoe kun je tegenstellingen overbruggen tussen de stad en het platteland?

Er komen nieuwe mensen, nieuwe culturen en andere geloven. Dit levert verscheidenheid op. Hoe kun je er voor zorgen dat iedereen zich thuis voelt in Oldenzaal en blijf je ook je eigen waarden trouw?

We zijn heel benieuwd naar jouw mening over deze vier V’s.
Hoe zorgen we er samen voor dat Oldenzaal een fijne plaats blijft voor iedereen.