Samen Slim Deelnemers Werven – introductieworkshop

Back to Events
Event:
Samen Slim Deelnemers Werven – introductieworkshop
Start
6 april 2021 19:30
Einde:
6 april 2021 21:00
Geupdate:
22 maart 2021

Vele verenigingen hebben weinig kunnen/mogen repeteren. In periodes dat het even wel mocht, is er vaak voor gekozen pas op de plaats te maken. Een moedig besluit, o.a. omdat het lastig is om jullie huidige leden betrokken te houden wanneer je niet wekelijks samen kan komen.

Dit jaar heb ik als Cultuurmakelaar de cursus Samen Slim Deelnemers Werven van het LKCA gevolgd, en mag die nu ook geven. Dit bestaat uit een (introductie)workshop en een cursus van 3 lessen.

Je zou kunnen denken: Zo’n cursus nu? We hebben wel even wat anders aan ons hoofd. Deze cursus kan echter juist nu interessant zijn! Het gaat niet alleen over het werven van leden, maar je kan de cursus ook gebruiken om een plan te maken om je huidige leden te behouden.

Over Samen Slim Deelnemers Werven

“De manier waarop we onze vrije tijd besteden verandert. We maken andere keuzes, ook in kunst- en cultuurbeoefening. Minder mensen kiezen ervoor om zich langere tijd te binden aan een vereniging of een muziek- of dansschool bijvoorbeeld. Steeds meer verenigingen zien dan ook ledenaantallen teruglopen, en lesaanbieders merken dat leerlingen meer ‘zappen’ in het aanbod.
Uit onderzoek blijkt dat het aandeel Nederlanders dat kunstzinnig of creatief bezig is in de vrije tijd wel gelijkt blijft. Maar de manier waarop zij deze hobby’s beoefenen verandert. Dat vraagt van jullie als aanbieders dat jullie daarop inspelen. ‘Succesvol werven van deelnemers begint dan ook bij het verkennen van behoeften.’ “

De introductieworkshop zal online gegeven worden en is door Oldenzaalse culturele groepen gratis te volgen, ook als je daarna niet de cursus wilt volgen. Wat de cursus (het vervolg op de workshop) inhoudt zal tijdens de introductieworkshop worden uitleggen. Het is niet mogelijk je aan te melden voor de cursus, zonder de workshop gevolgd te hebben.

Samen Slim Deelnemers Werven – introductieworkshop

Duurt 1,5 uur en wordt gegeven op één avond. Voorwaarde voor het volgen van de introductieworkshop:

  • Je volgt de workshop met minimaal 2 en maximaal 4 mensen per vereniging.
    Zo zorg je ervoor dat de kennis direct breder in de organisatie ligt. Ook kan je zo na de workshop beter binnen de vereniging bespreken of jullie de cursus willen volgen.
  • Per organisatie vul je 1 aanmeldformulier in.
    In het formulier geef je aan welke mensen van jullie organisatie de workshop gaan volgen, inclusief de mailadressen.

De inhoud is specifiek gericht op Oldenzaalse culturele verenigingen. Wil je meedoen? Schrijf je in via onderstaande formulier.

Het aantal deelnemers per avond is beperkt. Mochten er meer belangstellenden zijn dan dat er plek is, dan zal ik later de introductieworkshop nogmaals geven.

Samen Slim Deelnemers Werven – verdiepende cursus

Duurt meerdere weken, met daarin 3 verplichte cursus-sessies. Deze vinden ’s avonds plaats. Aanvullend is er ruimte om tijdens online “inloop” spreekuren met de cultuurmakelaar te spreken over het huiswerk. Tussen de lessen zit telkens 3 weken om hetgeen besproken is uit te werken, en in te sturen voor feedback.

Kosten

Deelname aan de verdiepende lessen kost € 25,-, dit geld is voor het systeem waar we in werken, waar alle lesinhoud in staat en terug te kijken s (video’s, documenten, presentaties) en waar je voor die € 25,- een jaar lang toegang tot krijgt.

Deelname:

Deelnemers van de introductieworkshop worden uitgenodigd een motivatiemail te sturen voor deelname aan de verdiepende cursus. Hieruit wordt een selectie gemaakt.

Voor het vervolg van de introductieworkshop is slechts voor een zeer beperkt aantal verenigingen plek beschikbaar. Dit is i.v.m. de hoeveelheid (huis)werk die erbij komt kijken.

Voorwaarden:

  • (basis)vaardigheid met Zoom (muten/camera aan/eigen naam aanpassen)
  • digitale vaardigheid is vereist om in de website te kunnen navigeren.
  • hier kan je de besproken theorie, de filmpjes en presentaties vinden
  • Per vereniging moeten minimaal 2 (!) en max 4 deelnemers aanwezig zijn (op elke avond).

Data

Alle sessie zijn via Zoom.

Samen Slim Deelnemers Werven – introductieworkshop: datum NNB, duur 1,5 a 2 uur.

Samen Slim Deelnemers Werven – verdiepende cursus: nnb, in overleg met deelnemende verenigingen.