Webinar Provincie – hoe omgaan met snel veranderende samenleving

Back to Events
Event:
Webinar Provincie – hoe omgaan met snel veranderende samenleving
Datum:
22 september 2021 19:00
Geupdate:
21 september 2021

Participatiestrateeg Ferenc van Damme gaat in op hoe de georganiseerde amateurkunst weer kan opbloeien in een snel veranderende samenleving.

Host van het webinar is Lieke Kiekenbosch. Zij ontvangt kunstverenigingen, cultuurmakelaars en trendwatchers aan tafel om te praten over de toekomst en maatschappelijke meerwaarde van de amateurkunst. We horen enthousiasmerende verhalen van amateurkunstgroepen die dingen anders doen en volop in transitie zijn. We praten over de vraag: hoe zorgen we ervoor dat iedereen kan meedoen en meegenieten?

.

Verenigingsondersteuning – 1jarig traject

Als vervolg op deze webinar bieden we (Provincie Overijssel en de Overijsselse Cultuurmakelaars) samen met Studio Vers Bestuur amateurkunstgroepen een nieuw ontwikkeltraject aan:

“Onder begeleiding van experts gaan zij (samen en per regio) aan de slag met vraagstukken op het gebied van ledenwerving, publieksbereik, digitalisering, financieringsvormen, samenwerking, diversiteit en inclusie. Tijdens het webinar van 22 september vertellen we alles over dit ontwikkeltraject en hoe je ervoor in aanmerking komt.

.

Juist de kennis- en ervaringsuitwisseling tussen de amateurkunstgroepen zet iedereen weer op voorsprong. We verwachten dat er veel ‘aha-momenten’ zijn, omdat nieuwe kennis van de ene amateurkunstgroep goed gebruikt kan worden in de ontwikkeling van andere amateurkunstgroepen, ongeacht met welk thema zij bezig zijn.“

.

Aanmelden

Doe dus mee! Voor aanmelden zie https://www.overijssel.nl/algemene-onderdelen/aanmelden-evenementen/aanmelden-cultuurparticipatie/