Jongeren bij verenigingen via MAS (15u/leerling)

Al jaren vervulden tweedejaars leerlingen van het Twents Carmel College een maatschappelijke stage, evenals de vierdejaars leerlingen van het Thijcollege.

Zoals jullie wellicht weten, hebben dit schooljaar veranderingen doorgevoerd bij het Twents Carmel College. Alle onderbouw leerlingen zullen in schooljaar 2021-2022 worden gehuisvest op de locatie aan het Thijcollege. Alle bovenbouw leerlingen gaan naar de Lyceumstraat.

 

EXTRA STAGES VOOR VIERDEJAARS LEERLINGEN

Dat heeft consequenties voor de maatschappelijke stages. Tot en met dit schooljaar vervulden alle tweedejaars leerlingen (20 uur per leerling) van alle TCC locaties en de vierdejaars leerlingen van het Thijcollege (15 uur per leerling) een maatschappelijke stage.

Nu alle bovenbouw leerlingen op de Lyceumstraat worden gehuisvest, pleiten de stagecoördinatoren er voor om alle vierdejaars leerlingen van die locatie vanaf aankomend schooljaar een maatschappelijke stage te laten doen. Dit betekent in de praktijk dat we ca. 225 extra stageplaatsen voor 15 uur p.p.  moeten vinden/bieden.

We snappen dat die stageplekken er niet spontaan allemaal bij komen. Het lijkt ons een goed idee om, naast de individuele stages, te kijken naar de mogelijkheden om groepsopdrachten aan te bieden aan leerlingen.

Vierdejaars leerlingen kunnen ingezet worden bij evenementen, helpen bij de voorbereiding, samen iets organiseren voor een bepaalde doelgroep, samen iets onderzoeken, PR helpen verzorgen en nog veel meer.

VERZOEK AAN (STAGE) ORGANISATIES

Wij zouden graag van jullie willen weten of jullie (ideeën voor) leuke en geschikte (extra) groepsopdrachten hebben die 4e jaars leerlingen dit nieuwe schooljaar kunnen doen? Zie voor meer informatie pagina 4 van de nieuwsbrief. Alvast hartelijk dank voor het meedenken. Ik zie uw ideeën (klik hier) graag tegemoet.

 

SCHOOLJAAR 2021-2022

Om van de MaS een succes te maken is een goede voorbereiding weer van groot belang. Onze vraag is dan ook of jullie tijdig jullie vacatures willen plaatsen en/of aanpassen op de site www.tcc-stage.nl. Het schooljaar is maandag 23 augustus van start gegaan. De leerlingen krijgen op korte termijn ook mentorlessen over de maatschappelijke stage.

Het is de bedoeling dat woensdag 29 september 2021 alle vacatures voor het nieuwe schooljaar klaar staan. Leerlingen kunnen de vacatures vanaf donderdag 30 september eerst bekijken.  Vanaf 7 oktober kunnen stageplaatsen door leerlingen gereserveerd worden.

EDIT door Cultuurmakelaar: als je dit na 7 oktober? Zoek dan alsnog contact met Impuls, de ondertekenaar van deze brief. Zij kunnen je alsnog toevoegen aan het aanbod.

HULP NODIG

Bij vragen, bel of mail gerust! Bent u uw wachtwoord kwijt? Nog geen account?  Of heeft u hulp nodig bij het plaatsen en-of aanpassen van uw vacatures? Neem dan contact op. Ik kan u een nieuw wachtwoord toesturen. Mijn contactgegevens vindt u onderaan deze brief.  Veel succes en alvast bedankt voor jullie deelname!

Ik wens u alvast veel succes met alle activiteiten en blijf allemaal gezond. Graag tot horens!

 

 

Vriendelijke groet,

 

Marianne van Zaalen,

Sociaal werker/verenigingsadviseur/coördinator maatschappelijke stages

 

Vrijwilligerscentrale Oldenzaal

Breedwijs

Helmichstraat 42b

7574 TX Oldenzaal

Tel:  0541 571414

Email: m.vanzaalen@impuls-oldenzaal.nl

« Terug naar het nieuwsoverzicht