WAK Oldenzaal 2021: eindelijk weer leuke activiteiten!

Leren hoe je Instagram filmpjes maakt in één avond, netwerkbijeenkomsten voor de Oldenzaalse culturele verenigingen en de Oldenzaalse Carnavals Verenigingen (OCV’s), kinderen die na een workshop het diploma Junior Archeoloog krijgen, en een theaterworkshop voor kinderen over beroepen in een écht theater.

Tijdens de Week van de Amateurkunst (WAK) Oldenzaal is er van woensdag 6 t/m zondag 10 oktober van alles te doen vóór en mét het culturele veld van de stad!

De culturele instellingen van de stad houden samen met de Cultuurmakelaar de WAK, en deze activiteiten zijn daar onderdeel van. Zo wordt het lokale amateurtalent van de stad gestimuleerd, inspirerende workshops aangeboden, het netwerk van de stad versterkt via bijeenkomsten en kan er eindelijk weer opgetreden worden in de eigen Boeskoolstad!

Voor een aantal activiteiten zijn gratis online tickets of vooraf aanmelden nodig, en bij sommige locaties wordt een geldige QR code gevraagd. Zie voor het hele programma van de WAK en meer info www.cultuurmakelaar-oldenzaal.nl/wak-oldenzaal-2021-programma/

Activiteiten voor culturele verenigingen

Tijdens de WAK kunnen culturele verengingen hun stem laten horen bij de netwerkbijeenkomst. Deze wordt op de woensdagvond gehouden door de Gemeente met de cultuurmakelaar. Donderdagmiddag is er een bijeenkomst voor de Oldenzaalse Carnavalsverenigingen.  ’s Avonds kunnen belangstellenden meedoen met een (beginners)workshop Instagram filmpjes maken (neem je smartphone met Instagram mee) in de Bieb!

Programma voor de jonge inwoners van de stad

Voor de jonge inwoners van de stad is ook een heel programma: op woensdagmiddag geeft Kaliber Kunstenschool een gratis theaterworkshop over beroepen. Hoe kan je daar op een creatieve manier naar kan kijken? Kinderen van 6-12 jaar zijn welkom om mee te doen.

Op vrijdag 8 oktober kunnen kinderen van 7-12 jaar gratis deelnemen aan een workshop “Ik word archeoloog”. Kinderen leren van amateur archeologen met behulp van een aantal leuke activiteiten, wat een archeoloog zoal doet. Na het voltooien van de activiteiten ontvangen de kinderen een echt diploma en zijn ze “Junior Archeoloog”. Een leuke, interactieve middag waarbij kinderen van alles te weten komen over vondsten en opgravingen.

Op de zaterdagavond staat in Stadstheater de Bond een snelle, moderne versie van de voorstelling Romeo en Julia voor 10+ die zich op het toneel afspeelt in een pizzeria!

Programma voor iedereen

Om het geheel af te sluiten, vind eindelijk (na een corona-jaar overgeslagen te hebben) op zondag 10 oktober de tweede editie van het huiskamerfestival Talent in Huis plaats. Hier doen Oldenzaalse (semi)amateurs aan mee, en ze spelen in de Oldenzaalse huiskamers!

Tussen 12 en 17.00 uur veranderen de knusse huiskamers voor één middag in echte podia. De optredens van verschillende, lokale talenten variëren van klassieke zang, popmuziek, retro jaren ’60 muziek, tot singersongwriter.

Zorg er dus voor dat je een gratis online kaartje haalt op de website van Stadstheater de Bond. En je je QR code klaar hebt, en voldoende “juice” in je telefoon. Voor de locaties geld vol = vol, dus wees op tijd om te genieten van lokale talenten!

Voor een aantal activiteiten zijn gratis online tickets of aanmelding nodig, en wordt een geldige QR code gevraagd.

Zie voor het hele programma en meer info www.cultuurmakelaar-oldenzaal.nl.

Over de Week van de Amateurkunst (WAK)

Sinds 2015 zijn de grote kunst- en cultuurinstellingen in Oldenzaal verenigd in het Platform Kunst

Cultuur Oldenzaal (PKCO). Het PKCO bestaat uit: Bibliotheek Oldenzaal, Cultuurmakelaar Oldenzaal, Kaliber Kunstenschool, Stadstheater de Bond en Stichting Oldenzaalse Musea.

Het doel van het PKCO is om als culturele instellingen meer samen te werken in diverse projecten en voor verschillende doelgroepen. Dit jaar nemen zij samen wederom het initiatief de Week van de Amateurkunst te organiseren, met afsluitend het huiskamerfestival Talent in Huis. Talent mag gezien worden!

« Terug naar het nieuwsoverzicht