Workshop crowdfunding – 19 nov.

Crowdfundingspecialist Micha van de Water geeft donderdag 19 november een gratis workshop over crowdfunding. Hij legt uit voor welke projecten het geschikt is, hoe te beginnen, en wat tips en tricks zijn.

De workshop wordt op donderdag 19 november om 19.30 uur in Breedwijs (Helmichstraat 42b, Oldenzaal). De avond wordt georganiseerd in Breedwijs door culturmakelaar Quinta Clason in samenwerking met de Vrijwilligerscentrale Oldenzaal. Aanmelden kan via het online aanmeldformulier.

Crowdfunding is een vrij nieuw fenomeen dat inhoudt dat mensen onder echte of virtuele vrienden geld inzamelen om een project te financieren. Vaak wordt hierbij gebruikt gemaakt van Facebook en Twitter. Het kent verschillende manieren waarop en waarvoor het ingezet wordt. Zo wordt het gebruikt voor hulpverlening aan rampen, voor burgerjournalisten, door artiesten die de hulp van hun fans inroepen om het opnemen van een plaat te financieren, en voor en door politieke campagnes (denk aan de internetcampagne van VS-president Barack Obama).

De laatste jaren wordt het ook steeds meer en meer (succesvol) toegepast binnen de culturele sector. Denk hierbij aan bijvoorbeeld artiesten die de productie van een CD helpen uitgeven; Hind haalde als enige artiest ter wereld binnen 11 dagen ca. $60.000 (€ 40.000) bij elkaar via het crowdfunding platform SellaBand.

Datum & locatie

De workshop wordt gegeven op donderdag 19 november om 19.30 uur (19.00 uur inloop) in Breedwijs (Helmichstraat 42b, Oldenzaal).

Interesse?

Aanmelden kan via www.cultuurmakelaar-oldenzaal.nl. Er is een maximum aantal deelnemers aan de workshop, aanmeldingen worden op volgorde van binnenkomst behandeld. De gratis workshop wordt u aangeboden door de Cultuurmakelaar Oldenzaal i.s.m. de Vrijwilligerscentrale Oldenzaal en het Prins Bernhard Cultuurfonds. Inhoudelijk word de avond verzorgd door een deskundige docent van de Sesam Academy.

Over Move Your Crowd

Move Your Crowd is opgericht door Micha van de Water. Na zijn studie Management Economie en Recht is hij als bankier werkzaam geweest bij ABN AMRO Bank. Na een succesvolle carrière besloot hij in 2004 zijn eigen droom waar te gaan maken: Een eigen bedrijf. In 5 jaar tijd heeft hij Parlane Nederland opgebouwd tot een gerenommeerde leverancier van luxe woonaccessoires.

Het economische tij zorgde er in 2009 voor dat de activiteiten in dit bedrijf moesten worden gestaakt. Achtereenvolgens heeft Micha toen, veelal op interim-basis, diverse functies vervult o.a. als business coach, videoproducent, projectmanager, business developer, tekstschrijver en docent/trainer op Saxion Hogescholen.

Deze uiteenlopende ervaring bleek perfect samen te komen toen hij voor een zakelijke relatie op zoek ging naar financiering en in contact kwam met crowdfunding. De ongekende mogelijkheden én de overtuiging dat deze vorm van financieren en samenwerken de toekomst heeft, hebben geresulteerd in de oprichting van Move Your Crowd.

Over de Cultuurmakelaar

Binnen de functie als Cultuurmakelaar, gefinancierd door de Provincie Overijssel, helpt Quinta Clason groepen elkaar te versterken en fungeert ze als culturele aanjager en kennisbank. Om het culturele veld te versterken organiseert de cultuurmakelaar lezingen door experts over bijvoorbeeld publieksbereik, ledenwerving, fondsen en vrijwilligers. Onderwerpen worden bepaald aan de hand van de signalen uit cultureel Oldenzaal.

« Terug naar het nieuwsoverzicht