Zaalverhuur koorrepetities mag ’s avonds, maar niet in de horeca

Koornetwerk Nederland publiceerde onderstaande tekst

BRON: https://koornetwerk.nl/nieuws/zaalverhuur-koorrepetities-mag-na-zes-uur-s-avonds-maar-niet-in-de-horeca/ (dd laatste raadpleging 24-11-2021)

Zaalverhuur koorrepetities mag ’s avonds, maar niet in de horeca

Zaalverhuur voor koorrepetities is ook toegestaan na 20.00 uur. Ook als de locatie niet primair op de beoefening en vertoning van kunst en cultuur gericht is, blijft zaalverhuur daar mogelijk. Alleen in de horeca (locaties die op de éérste plaats drink- of en eetgelegenheden zijn) is zaalverhuur na 20.00 uur niet toegestaan. Zo staat het nu ook te lezen op Rijksoverheid.nl

Dat betekent dat oefenen in het zaaltje achter het café-restaurant na acht uur ’s avonds niet mag. Maar repeteren in een theater, de bioscoop, maar ook het dorpshuis of het wijkcentrum kan dan nog wel (al moeten de daar aanwezige horecavoorzieningen dan ook wel gesloten zijn).

Bron Rijksoverheid.nl

De tekst van de pagina op Rijksoverheid.nl die gaat over zingen, is daar nu ook op aangepast, zie: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/cultuur-uitgaan-en-sport/zingen-toneelspelen-dansen-muziek-maken-en-acteren.

Bij de laatste bullit onder ‘Regels voor lessen en repetities’ staat te lezen:

Beoefening en vertoning van kunst en cultuur kan ook na 18.00 uur plaatsvinden, als de locatie zich niet vooral richt op deze activiteit. U kunt bijvoorbeeld repeteren na 18.00 uur in een zaal die daarvoor gehuurd wordt. Repeteert u bijvoorbeeld in een eet- of drinkgelegenheid die zich echt richt op het eten en drinken? Dan geldt de sluitingsplicht van 20.00 tot 6.00 uur. Maar repeteert u in een eet- of drinkgelegenheid waarbij het vooral gaat om de beoefening of vertoning van kunst en cultuur? Dan geldt dat dit ook na 20.00 uur is toegestaan.

Klik hier om direct naar de gemarkeerde tekst te gaan op Rijksoverheid.nl.

« Terug naar het nieuwsoverzicht