Cultuurmakelaar

Oldenzaal wil zowel haar inwoners als haar bezoekers optimaal laten profiteren van het grote culturele aanbod. Dit begint met een goede zichtbaarheid van alle artistieke kracht in de stad, met versterking van de verbindingen tussen alle betrokken partijen en met extra ondersteuning van de diverse partijen. Om dit te bewerkstelligen is vanaf 1 juli 2013 de functie van Cultuurmakelaar in het leven geroepen.

Deze functie valt onder Concordia Film | Theater | Beeldende Kunst.

Als Cultuurmakelaar ben ik de ‘spin in het web’ van het hele culturele veld van Oldenzaal. Alle culturele organisaties, verenigingen, groepen, bandjes, kunstenaars, etc. (vanaf nu aangeduid als ‘organisaties’) kunnen bij mij terecht voor informatie en ondersteuning. Dit geldt ook voor ondersteunende organisaties zoals Impuls, de speeltuinen, woningcorporaties, wijkraden en stadsdeelmanagement.

Snel contact? Mail naar quinta@cultuurmakelaar-oldenzaal.nl of bel via 06 3875 4846.

Welke vragen?

U kunt bij mij terecht met vragen op allerlei gebied. Hierbij kan gedacht worden aan: tips over subsidies, samenwerkingspartners, ideeën voor (nieuwe/vernieuwende) activiteiten, vragen over ondersteuning, ledenwerving, publieksbereik, podiumlocaties, repetitieruimtes, etc.

Voorbeelden; een zangvereniging zoekt een dansvereniging om samen op te treden, een band wil graag weten waar ze subsidie kunnen aanvragen voor een speciaal optreden, de fanfare wil tips hoe nieuwe leden geworven kunnen worden, het museum zoekt een muziekvereniging voor de opening van een nieuwe tentoonstelling, een kinderwerker wil graag met een groep kinderen een bezoek brengen aan een culturele instelling en wil weten wat de mogelijkheden zijn, etc.

Ondersteuning

Mijn taken als Cultuurmakelaar:

  • informatie geven over het diverse culturele leven van Oldenzaal,
  • de Oldenzaalse kunstbeoefenaar, individueel en in groepsverband, in de schijnwerpers zetten,
  • het bevorderen van samenwerking tussen diverse partijen in de stad,
  • het stimuleren van de Oldenzaal kunstbeoefenaars om zichzelf naar een hoger niveau te tillen,
  • het ondersteunen van kunstbeoefenaars met informatie en advies op bijkomende zaken zoals subsidie, pr, ledenwerving en vrijwilligersbeleid. Wanneer blijkt dat meerdere organisaties dezelfde vragen hebben, organiseer ik themaworkshops of lezingen.

Met als doel: een rijk cultureel leven voor alle inwoners van Oldenzaal.

Hoe meer informatie ik ontvang van culturele organisaties over hun activiteiten (of tips over andere organisaties), hoe beter ik mijn werk kan doen. Immers hoe sneller ik ideeën of initiatieven aan elkaar kan koppelen of tips kan geven.

Let wel op: als makelaar kan ik ondersteuning bieden in de vorm van kennis en contacten. Ik kan geen subsidie verstrekken of meehelpen met de organisatie van activiteiten.

Contactformulier

Heeft u vragen en/of behoefte aan meer informatie? Vul dan het contactformulier op deze website zo volledig mogelijk in.

Daarnaast hoop ik van harte dat u mij wilt informeren over uw activiteiten en dat u mij op de hoogte wilt brengen van culturele activiteiten en groepen die u in uw omgeving tegen komt.

Quinta Clason
Cultuurmakelaar Oldenzaal

Naam: Quinta Clason
Tel: 06-3875 4846
E-mail: quinta@cultuurmakelaar-oldenzaal.nl

 

De functie van Cultuurmakelaar Oldenzaal is mede mogelijk gemaakt door:

LG_promo_oldenzaal_schaduw_RGB_KLEIN logo gemeenteLink naar website Provincie Overijssel