CulTuurlijk – Week van Verbinding 2017

Cultuur is er natuurlijk voor iedereen. In de praktijk zijn er echter verschillende doelgroepen die hier, om wat voor reden dan ook, minder mee in aanraking komen. Dit terwijl cultuur ook voor hen een grote meerwaarde kan leveren.

Wat

Tijdens CulTuurlijk, 1 t/m 8 oktober 2017, vinden er allerlei samenwerkingen plaats tussen culturele verenigingen en kunstenaars, en verschillende doelgroepen uit het sociale domein met als doel het inzetten van cultuur als middel om doelen te bereiken in het sociale domein.

Het programma wordt via de culturele en sociale organisaties onderling afgestemd, en doelgroepen worden rechtstreeks benaderd via reeds bestaande contacten.

Voorbeelden

Bijvoorbeeld een samenwerking tussen de Bibliotheek, een beeldend kunstenaar en de RIBW (workshop schilderen door kunstenaar aan bewoners van RIBW met expo in de bibliotheek), of Stadstheater de Bond en Impuls Oldenzaal (activiteitenclub Impuls gaat naar het theater voor backstage tour).

Wil je meedoen, maar weet je niet precies hoe of wat? Neem dan even contact op, we denken graag met je mee. Samen komen we altijd wel op leuke mogelijkheden!

Overzicht activiteiten

Benieuwd naar de activiteiten? Zie het programma hier (PDF).

Meer weten?

Kijk voor meer info en contactgegevens hier.

 

CulTuurlijk is mede mogelijk gemaakt door de Provincie Overijssel en de Gemeente Oldenzaal.

« Terug naar het nieuwsoverzicht