Gemeente Oldenzaal werkt samen met Vindsubsidies

V.l.n.r. Paul van den Berg (Vindsubsidies), wethouder Rob Christenhusz, Vincent Bökkerink (gemeente Enschede)

Edit: de pilot van de Gemeente Oldenzaal met vindsubsidies.nl is afgelopen. Onderstaande linkjes werken niet meer.

 

De gemeente Oldenzaal wil haar dienstverlening rondom subsidieverstrekking optimaliseren. Daarom start de gemeente een pilot-samenwerking met digitaal subsidieloket Vindsubsidies.

Vindsubsidies is een online database met beschikbare subsidies en fondsen op lokaal, regionaal, nationaal en Europees niveau.

Met behulp van Vindsubsidies kunnen Oldenzaalse ondernemers, stichtingen en verenigingen op zoek naar subsidies en fondsen op allerlei terreinen, van duurzaamheid tot kunst en cultuur. Deze subsidies en fondsen staan volledig los van de gemeentelijke subsidieverstrekking.

Financiering voor activiteiten of projecten
Aan de hand van Vindsubsidies faciliteert de gemeente Oldenzaal ondernemers, stichtingen en verenigingen bij het zoeken naar (alternatieve) financiering voor activiteiten of projecten. Het loket wordt ontsloten via de website van de gemeente Oldenzaal: www.vindsubsidiesinoldenzaal.nl. Aan het gebruik van het loket zijn geen kosten verbonden.

Wel is het noodzakelijk om eerst een account aan te maken. Na registratie krijgen zij toegang tot een database met aan te vragen subsidies en fondsen op allerlei terreinen. Door middel van onder andere trefwoorden en categorieën kan gezocht worden. Gebruikers worden doorverwezen naar eventuele regelingen en aanvraagprocedures.

Vanaf 15 oktober online beschikbaar
Het digitaal subsidieloket Vindsubsidies is beschikbaar vanaf 15 oktober. De pilot heeft een looptijd van een jaar. Na afloop volgt een evaluatie.

Zie www.vindsubsidiesinoldenzaal.nl

 

Foto: v.l.n.r. Paul van den Berg (Vindsubsidies), wethouder Rob Christenhusz, Vincent Bökkerink (gemeente Enschede)

« Terug naar het nieuwsoverzicht