Hoe behandel ik mijn vrijwilligers eigenlijk?

Vrijwilligers; de basis van vrijwel alle verenigingen, clubs en stichtingen. Maar hoe behandelt je vereniging vrijwilligers eigenlijk? Wordt iedereen hetzelfde behandeld? Zijn er afspraken die voor iedereen gelden? Welke richtlijnen zijn er al?

Bij structurele samenwerking met is het handig om de werkwijze vast te leggen in een vrijwilligersbeleid. Dit biedt handvatten in de omgang met vrijwilligers. Onderwerpen die in een vrijwilligersbeleid opgenomen worden zijn (o.a.) onderstaande punten:

  1. Wat voor vrijwilligers heb je nodig?
  2. Waar moeten ze aan voldoen?
  3. Wie is jouw doelgroep?
  4. Wat zijn hun wensen en ideeën?
  5. Hoe ga je de vrijwilligers begeleiden?
  6. Wat moeten ze weten?
  7. Wat doe je als het niet goed gaat?

In deze workshop op woensdagavond 6 februari in Breedwijs vertellen we over de basis voor het opzetten van je vrijwilligersbeleidsplan.

Over de docent

Workshopdocent is Ada Weelink, werkzaam als Coördinator Vrijwilligerswerk bij De Twentse Zorgcentra. Sinds vijftien jaren werkt ze als coordinator vrijwilligerswerk en heeft daarmee de juiste ervaring om handvatten te geven om een vrijwilligersbeleid op te zetten.

Aanmelden

Erbij zijn? Aanmelden is in verband met de beperkt beschikbare plekken verplicht en kan tot 1 feb. Zie voor meer info deze pagina.

« Terug naar het nieuwsoverzicht