CulTuurlijk en Kunstcafé presenteren: programma Kom Erbij! Festival

Kom Erbij Festival Oldenzaal

Kunstcafé Oldenzaal en CulTuurlijk slaan de handen ineen en daarom presenteren wij u met trots het programma van het Kom Erbij! Festival (iets naar beneden scrollen).

Vanaf 27 september tot en met 8 oktober vinden er verschillende activiteiten op diverse locaties in Oldenzaal plaats. Allemaal met één doel: Het maken van een feest van ontmoeten. Samen actief in de week tegen eenzaamheid!

Zie ook dit artikel in de Tubantia.

Programmaboekje

Het programmaboekje is te downloaden als Programma Kom Erbij! Festival Oldenzaal, en hieronder als JPG te bekijken. Het downloaden van de vier losse pagina’s als JPG kan hier: P1, P2, P3, P4.

 

 

 

 

 

 

Workshop Kunst in de Etalage: Tafelstukken maken

Locatie De Zonnestraal, Johanna van Burenlaan 4

Maandag 17 september, 9:30 uur

Deze workshop onder leiding van Eline van den Brink is voor deelnemers van De Zonnestraal en deelnemers via Impuls; Paal 12. De deelnemers maken tafelstukken: een driedimensionaal stuk dat op tafel gezet kan worden. Hierin verwerk je jouw verhaal, liedje, herinnering of een combinatie ervan.

Workshop Kunst in de Etalage: Tatoeages schilderen op doek

Locatie Molenkamp, Monnikstraat 33
Dinsdag 25 september, 9:30 uur

Deze workshop onder leiding van Anne-Marie Heubach-Logtmeijer, beeldbouwer, is voor deelnemers van Molenkamp en Gereia, alsook voor deelnemers via Impuls; Stakenboer. Hier kun je old-school tatoeages schilderen op doek.

Tastbare Historie

Locatie het Palthe Huis, Marktstraat 13

Vrijdag 28 september, 5, 12 en 19 oktober, 15:00 – 16:30 uur

Tastbare Historie is een serie van vier bijeenkomsten waarin de deelnemers de geschiedenis van Oldenzaal gaan voelen én beleven. Museumdocenten van het museum nemen u achtereenvolgens mee in de Bronstijd, Middeleeuwen, Tachtigjarige Oorlog en de Achttiende eeuw. De vrijwilligers vertellen het verhaal van die periode en voorwerpen uit de collectie brengen de deelnemers letterlijk in contact met de geschiedenis. Alle voorwerpen mogen natuurlijk aangeraakt worden. Naast de voorwerpen worden ook geur en muziek ingezet om de beleving te vergroten. Informatie over het aanmelden is te vinden op de website van het Palthe Huis: https://palthehuis.nl/

Mantelzorg café

Locatie Paal 12, Vondellaan 12

Maandag 1 oktober, 13:30 – 15:30 uur

Mantelzorgers en wijkbewoners worden gezamenlijk uitgenodigd voor een ontspannen middag. Een speciale editie met muzikale omlijsting. Muzikale omlijsting wordt gedaan door singer-songwriter Dann Thomas. Impuls geeft uitleg over wat kunst en cultuur kan betekenen in de strijd tegen eenzaamheid. We sluiten de middag gezellig af; we gaan samen muziek maken en bewegen onder leiding van Saskia Meijer, dansdocente.

Lezing en optreden van Koor Impulsief

Locatie Breedwijs Zuid-Berghuizen, Helmichstraat 42b

Maandag 1 oktober, 19:00 – 20:30 uur
Een leuke en informatieve avond in één! Koor Impulsief treedt op vanavond en Deborah ter Horst komt langs voor een lezing, speciaal voor het thema van deze week. Als contactclown heeft Deborah ervaring in het inspireren en verbinden van mensen.

Achter de voordeur

Maandag 1 oktober – donderdag 4 oktober

Tijdens ‘Achter de voordeur’ worden ouderen gematcht aan een docent van Kaliber Kunstenschool. Samen gaan ze terug in de tijd en bezig met het oppakken van een oude hobby. Dit kan zijn muziek maken zijn, maar ook tekenen, schilderen of misschien zelfs boetseren.

Verbeeld je verhaal

Locatie Atelier O’Art, Jacob Catsstraat 2

Vanaf maandag 1 oktober, 15:00 uur

Samen met de kunstenaars van O’Art gaan de cliënten van het RIBW verhalen over zelfacceptatie en vriendschap verbeelden. De verhalen worden verteld door Zuleika de verhalenvertelster. Vanaf 1 oktober worden de werken tentoongesteld bij O’Art en wordt de tentoonstelling feestelijk voor iedereen geopend.

Kunst in de Huiskamer

Locatie Breedwijs Zuid-Berghuizen, Helmichstraat 42b

Dinsdag 2 oktober, 15:00 – 16:00 uur

Vrije inloop! Ouderen kunnen kiezen aan welke activiteit ze het liefst mee willen doen, beide onderdelen vinden in dezelfde ruimte plaats dus u kunt van beide onderdelen genieten.
Eigenwijs: Bent u muziekliefhebber? Dan is dit wellicht iets voor u! De keyboard docent speelt bekende melodieën. Iedereen is welkom om mee te zingen en te luisteren, zelf eenvoudige akkoorden meespelen kan ook! Deelnemers worden daarbij geholpen door muziekleerlingen van Kaliber Kunstenschool. Jong en oud duiken samen de stukken in.

Geef ‘m van katoen: Houdt u van werken met textiel? Lees dan even verder… Deze toegankelijke workshop richt zich op het samen bezig zijn met textiel en mode. Samenwerken, elkaar helpen om uiteindelijk tot een prachtig eindresultaat te komen.

Meet en Eat & Zing Nederlands met me

Locatie Molenkamp, Monnikstraat 33

Woensdag 3 oktober, 13:30 uur & 14:30 uur

Om 13:30 uur gaan statushouders (nieuwe Oldenzalers) samen hapjes maken met ouderen. Aansluitend om 14:30 uur vindt ‘‘Zing Nederlands met Me’ plaats voor iedereen die mee wil doen.
Het samen zingen van Nederlandse liedjes en het samen beleven maakt dit een gezellige activiteit voor iedereen die het leuk vindt te ontmoeten en te zingen. In samenwerking met Taalpunt Oldenzaal, Bibliotheek Oldenzaal, Kaliber Kunstenschool en Impuls.

 

Ontdek Cultuur

Locatie Stadstheater de Bond, Molenstraat 25

Woensdag 3 oktober, 15:00 – 17:00 uur

Een hele leuke middag, speciaal voor kinderen! De middag start met een leuke theatervoorstelling en daarna kunnen de kinderen kiezen uit verschillende workshops op gebied van theater, circus, clownerie en dans door diverse amateurverenigingen en culturele instellingen .

 

Voor schilderen ben je nooit te oud!

Locatie Breedwijs Zuid-Berghuizen, Helmichstraat 42b

t/m donderdag 4 oktober

Deze schilderworkshop voor ouderen werd door Truus Nij Bijvank van O’Art gegeven. Tijd om de resultaten te bekijken! Vanaf maandag 10 september worden deze schilderijen tentoongesteld in de Bibliotheek Oldenzaal waar ze tot en met 4 oktober door iedereen te bewonderen zijn.

 

Dansworkshop – Ouderen in Beweging

Locatie Zorgfederatie Scholtenhof, Fonteinstraat 55

Zaterdag 6 oktober, 14:30 – 15:30 uur

Saskia Meijer, danstherapeute,  geeft dansles. Niet zomaar dansles, ze zorgt ervoor dat iedere aanwezig mag en kan dansen op een manier die bij hun past. Gezelligheid en een oppepper voor de gezondheid.

Dansvoorstelling – “Onvoorwaardelijk”

Locatie Stadstheater de Bond, Molenstraat 25

Zondag 7 oktober, 15:00 – 17:00 uur

Danstheatergroep Vuur en Vlam producties sluit deze week af met de bijzondere dansvoorstelling ‘Onvoorwaardelijk’. ‘Onvoorwaardelijk’ is een dansproductie over de ziekte Alzheimer en is vooral bedoeld voor mantelzorgers om de patiënt heen, maar ook voor iedere andere geïnteresseerde de moeite van het bezoeken waard. De choreografen zoeken met hun dansers naar een ander, vooral troostend perspectief op de ziekte.  Voor meer informatie, zie ook: https://www.vuurenvlamprodukties.nl/onvoorwaardelijk

Dansworkshop – Ouderen in Beweging

Locatie Molenkamp, Monnikstraat 33

Maandag 8 oktober, 14:30 – 15:30 uur

Dans- en yogadocente Jacobien van der Heijden geeft een speciale dansworkshop voor ouderen.

Kunstroute lopen: Kunst in de Etalage

Locatie Molenkamp, Monnikstraat 33

Woensdag 10 oktober (bij regen dinsdag 16 oktober), 14:00 uur

De organisatie van Kunst in de Etalage loopt samen met de bewoners van de Molenkamp vandaag de Kunstroute en bewonderen samen de kunstwerken in de etalages van ondernemers in de binnenstad.

 

 

« Terug naar het nieuwsoverzicht