Veldtocht 2015

De Veldtocht is een project, waarbij de verbinding wordt gezocht met onderwijs, bewoners, organisaties en verenigingen uit de wijk. In 10 dagen tijd heeft iedereen de mogelijkheid om kennis te maken met theater, beeldende kunst, muziek en vertellers middels diverse culturele activiteiten. Er zijn verschillende workshops, excursies en activiteiten in het thema Cultureel Erfgoed.

Aan het eind van deze 10 dagen, op vrijdag 17 april, is alles gepresenteerd in een ware Veldtocht door de Thij.
Onderaan deze pagina zijn de foto’s te vinden.

 

Programma Veldtocht 2015

Doel van de Veldtocht is om leerlingen van het primair onderwijs, ouders, leerkrachten, belangstellenden en amateurverenigingen in Oldenzaal in één week tijd te laten kennis maken met kunst en cultuur. Hierbij wordt zoveel mogelijk de expertise en het aanbod van Overijsselse en lokale kunst- en cultuuraanbieders ingezet. Het einde van deze week wordt vorm gegeven in een soort apocalyps van culturele uitingen; op de laatste dag is de eindpresentatie waar alle leerlingen hetgeen ze gedaan/geleerd hebben kunnen laten zien aan ouders, verzorgers, andere familieleden, docenten en andere belangstellenden.

Data

In de week van donderdag 9 april t/m vrijdag 17 april 2015 worden activiteiten georganiseerd voor de kinderen van basisschool De Linde in de Oldenzaalse wijk De Thij. Het thema van deze week is “De T(h)ijd draait door”. Per groep krijgen kinderen in deze periode vanuit de school als voorbereiding een lesprogramma (de theorie), met aansluitend een excursie (de praktijk – inspirerende voorbeelden). Als afronding worden de kinderen aan de hand van een professional genomen om zelf met het onderwerp aan de slag te gaan (praktijk – actieve cultuurbeleving).

Voorbeeld: Voor wat betreft groep 1 en 2 gaat het om het dansen en zingen uit de verschillende culturen van vroeger en nu, i.c.m. de klompen(dans). Ook is er een educatieve route en een participerende route. De educatieve route vind plaats in de twee locatie svan De Linde, en bij de participerende route worden de diverse organisaties uit de wijk betrokken.

Tijdens de eindmanifestatie komt alles bij elkaar. Iedereen presenteert zijn/haar bijdrage tijdens een ware Veldtocht, een route door de Thij gebaseerd op cultureel erfgoed.

Foto’s Veldtocht 2015

Bezoek Thijcollege groep 8
Generale repetitie groep 1 en 2
Klompen schilderen groep 1
Klompen verven groep 2
Kookworkshop groep 4 en 5
Kookworkshop groep 5 en 6
Opening cultuurweek
Palthehuis groep 4 en 5
Palthehuis hoeden maken groep 3 en 4
Pelgrimmuseum groep 7
Pelgrimmuseum groep 7 bezoek
Platvoetje voorlezen groep 1
Platvoetje voorlezen groep 2
Plechelmus groep 7
Repetitie klompendans groep 1
Textielroute groep 8
Workshop van Oard groep 7

 

De Veldtocht is mede mogelijk gemaakt door:

De Provincie Overijssel, De Rijnbrinkgroep, de Gemeente Oldenzaal.