Bijzonder theaterstuk in Plechelmus – Hydra theater i.s.m. Maph & dansschool Kolmschot

Zondag 13 september 2015 – 15.00 – +/- 15.45 uur

Bijzonder stuk met indrukwekkende scene’s uit de geschiedenis rondom de Spaanse bestorming van Oldenzaal.

De voorstelling vind plaats in de sfeervolle Plechelmus, en omvat scenes met percussie op olievaten/otto’s/jerrycans, strakke dancemoves en indrukwekkend locatietheater van Oldenzaalse grond.

Over de voorstelling

Het nu al bijzondere nieuwe samenwerkingsproject van Hydra Theater, showteam Dance Expression van dansschool Dance Masters Kolmschot, groep 7 van basisschool de Drie Eenheid en Cup a Music (via MAPH) spreekt duidelijk tot de verbeelding. Onder leiding van dirigent Mariette Effing hebben nu ook enkele jongens van het Stadsjongenskoor Oldenzaal zich aangemeld voor dit project dat op zondag 13 september om 16 uur in de Plechelmus de afsluiting vormt van de Week van de Amateurkunst in Oldenzaal.

Vijf solisten van het Stadsjongenskoor zullen tijdens de gratis voorstelling om 16 uur een bijzondere bijdrage leveren aan het stuk. Waar de verhaallijn de hoogtepunten van de Oldenzaalse geschiedenis op theatrale wijze aanstipt, zullen deze jongens nog wat de extra jus over het geheel gieten. Ze zullen, op de piano begeleid door hun dirigent Mariette Effing, de Plechelmushymne ten gehore brengen. Met dit stuk wordt in de voorstelling de tradities, de mystieke en typische Oldenzaalse sfeer nog extra aangezet.

Deze unieke voorstelling vind plaats op zondag 13 september, om 16 uur in de Plechelmus. Toegang gratis.

Locatie

Plechelmus

Sint Plechelmusplein, Oldenzaal

De workshop wordt mede mogelijk gemaakt door de Cultuurmakelaar van Oldenzaal, gemeente Oldenzaal en Provincie Overijssel.