Kaliber Kunstenschool – expositie amateurkunstenaars

Hele week, ma t/m vr dagelijks tussen 15.00 – en 20.00 uur

Kaliber Kunstenschool biedt in haar vestiging in Oldenzaal gedurende de WAK week gelegenheid tot exposeren van kunstwerken. Kunstenaars uit Oldenzaal die hier een expositie in hebben gericht zijn: Arnold van der Heijden, Fotoclub “de Lenskiekers”, Hinke Bosch, Schilderclub Gereia.

Arnold van der Heijden

Ik verheug me vrijwel dagelijks over de rijke kleurschakeringen van de natuur en de wereld om ons heen. Persoonlijk heb ik veel affiniteit met het blauwe kleurspectrum. Deze twee componenten worden treffend samengebracht in de pauw. Het is een mythisch dier – in India wordt de blauwe pauw gezien als een symbool van de god Krishna en de vernieuwing van het leven. Zo voelt het ook voor mij, elk leeg vel, wit doek is een kans om iets nieuws te beginnen. Op deze website neem ik u mee op mijn creatieve reis; u bent van harte uitgenodigd! Website: www.arnoldvdheijden.nl

Fotoclub “de Lenskiekers”

Een enthousiaste groep van11 hobby fotografen die elkaar inspireren, aanmoedigen en bekritiseren op het interessante en onuitputtelijke gebied van de fotografie. Alles kan gefotografeerd worden. Als (hobby) fotograaf maak je natuurlijk wel keuzes, maar het uitgangspunt blijft : vind JIJ het mooi en de moeite waard om iets te fotograferen.op een expositie, is het mogelijk , een deel van de gemaakte opnames te tonen aan een groter publiek. Dat is ook weer eens leuk.

Hinke Bosch - schilderij Tijger

Hinke Bosch – schilderij Tijger

Hinke Bosch

Mijn naam is Hinke Bosch, een meid van 24 jaar, wonend in Oldenzaal. Sinds zo’n 4 jaar vind ik het heerlijk om te tekenen/schilderen. Naast lekker creatief bezig zijn, zijn dieren ook een grote hobby van mij en het is dan ook niet raar dat zij vaak het onderwerp van mijn schilderijen zijn. Momenteel werk ik veel met acrylverf.

Website: www.facebook.com/hbdierenportret

Schilderclub Gereia

Schilderclub Gereia, bestaande uit bewoners van Gereia en begeleidende vrijwiligers o.l.v. een welzijnsmedewerker schilderen iedere woensdagochtend van 10.00 tot 11.30 uur in Grand Cafe De Zon in Gereia. Ter gelegenheid van de WAK exposeren ze ook in Kaliber Kunstenschool.

 

Kaliber Kunstenschool Oldenzaal

Kaliber Kunstenschool, voorheen De Muziekschool Twente, is dé school voor amateurs op het gebied van muziek, zang, dans en andere kunstvormen in Twente. De Muziekschool Twente ontstond in 2002 uit een fusie tussen de muziekscholen van Enschede, Noord-Twente (Almelo en omstreken) en Sagenland (Oldenzaal/Dinkelland). In de periode 2002-2012 ontwikkelde De Muziekschool Twente zich tot een brede school voor de kunsten met diverse disciplines. De breedte van het aanbod vormde onder meer de aanleiding voor de naamswijziging naar Kaliber Kunstenschool in mei 2013.

Locatie

Kaliber Kunstenschool
Sparstraat 152 Oldenzaal