Workshop percussie door Nippy Noya

Donderdag 10 september 2015 – 19.30 – 22.00 uur

Donderdag 10 september organiseert de cultuurmakelaar van Oldenzaal, Quinta Clason, tijdens de Oldenzaalse Week van de Amateurkunst een percussie workshop. Deze gratis workshop (19.30 – 22.00 uur) wordt door niemand minder gegeven dan Nippy Poya, een Nederlands allround-percussionist. Noya heeft met artiesten uit binnen- en buitenland gewerkt, maar is vooral internationaal bekend als congaspeler van Massada. Sinds 1992 geeft Noya ook les aan het Conservatorium van Enschede.
De workshop is toegankelijk voor maximaal 15 deelnemers, waarbij men zich van tevoren op moet geven via de cultuurmakelaar op quinta@cultuurmakelaar-oldenzaal.nl. Voorwaarden voor deelname: ritmisch/noten kunnen lezen en een bevestiging van deelname na aanmelding.

Aan kijkers is ook gedacht; wil je wel langskomen, maar kan je niet niet meespelen? Koninklijke Harmonie St. Joseph, gastheer van de workshop, bied plek aan maximaal 40 personen om te komen kijken.

 

Over de Week van de Amateurkunst
De workshop maakt onderdeel uit van de Week van de Amateurkunst (WAK) van maandag 7 tm zo 13 september 2015. De WAK is een landelijk initiatief en mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Oldenzaal en de Provincie Overijssel. Oldenzaal doet dit jaar voor de derde keer mee om te laten zien hoeveel moois er allemaal gedaan wordt aan kunst en cultuur in de vrije tijd. In deze week worden muziek-/theater/dans repetities opengesteld voor publiek, zijn er diverse (gratis) workshops en optredens en kan publiek genieten al al het moois dat het Oldenzaalse culturele veld te bieden heeft.

Over de Cultuurmakelaar
Binnen de functie als Cultuurmakelaar, gefinancierd door de Provincie Overijssel, helpt Quinta Clason groepen elkaar te versterken en fungeert ze als culturele aanjager en kennisbank. Om het culturele veld te versterken organiseert de cultuurmakelaar lezingen door experts over bijvoorbeeld publieksbereik, ledenwerving, fondsen en vrijwilligers. Onderwerpen worden bepaald aan de hand van de signalen uit cultureel Oldenzaal. In september organiseert ze in samenwerking met de culturele instellingen en het culturele veld de Week van de Amateurkunst van maandag 7 tm zondag 13 september 2015.

 

De workshop wordt mede mogelijk gemaakt door de Cultuurmakelaar van Oldenzaal, gemeente Oldenzaal en Provincie Overijssel.