Doe mee met de Week van de Amateurkunst

In Oldenzaal is van ma 7 t/m zo 13 september weer de Week van de Amateurkunst, de WAK. Een landelijk initiatief waarin de amateurkunstenaar centraal staat.

Je bent amateurkunstenaar als je je in je vrije tijd met muziek, zang, dans, beeldende kunst, theater, etc. bezig houdt. Amateurkunst zegt daarmee niets over het niveau van wat jij doet, alleen dat je er je brood niet mee verdient.

 

Als amateurkunstenaar kan je aan de WAK meedoen, door jezelf (als individu, duo, groep of vereniging) in die week te laten zien. Je kan deelnemen door bijvoorbeeld een optreden te geven, een workshop te organiseren of een expositie te regelen. Ook kan je je aanmelden door je repetitie open te stellen voor publiek. Deelname kost trouwens niets!

 

Aanmeldformulier – voor 13 juli

Via dit online aanmeldingsformulier kan je jouw deelname aan de WAK melden. |
Deadline: om in het programmaboekje te komen moet de aanmelding voor 13 juli binnen zijn!

Edit: de laatste wijzigingen en aanmeldingen kunnen nog doorgegeven worden tot maandag 27 juli.

 

Vergeet daarbij niet om ook een foto te mailen: a.u.b. als jpg bestand van minimaal 500 kB. Dit kan je sturen naar quinta@cultuurmakelaar-oldenzaal.nl

 

PR

Door alle activiteiten te verzamelen in 1 programmaoverzicht tonen we hoe mooi en divers het culturele veld van de stad is. Dit wordt uitgewerkt en in een programmaboekje uitgegeven, via posters, de website en social media van de Cultuurmakelaar en alle deelnemers zelf verspreid.

Zo promoten we samen het hele culturele veld en laten we zien hoe leuk het is om muziek te maken, te dansen of te schilderen (etc.). Zie deze PDF voor een indruk van het programmaboekje van vorig jaar!

 

Hoe kan je meedoen?

Om mee te doen hoef je geen nieuwe activiteiten op te zetten, nieuw repertoire in te studeren of veel tijd te investeren in een unieke presentatie. Je kan de reguliere dingen die je al doet met je vereniging aanmelden; dat alleen is al voldoende om opgenomen te worden in het programmaoverzicht.

Eigen activiteit

Je kan je aanmelden, met bijvoorbeeld:

 • Een repetitie openstellen voor publiek; nodig hierbij ook zelf actief je omgeving uit; ouders, buren, vrienden & kennissen.
 • Wat ook goed werkt; je repetitie verplaatsen naar een openbare plek, bijvoorbeeld een café of winkelcentrum.
 • Een reeds geplande cursus aanmelden, om zo meer pr en potentiele deelnemers te krijgen.
 • Geef een try-out van een voorstelling die je later in het jaar zal opvoeren, vraag publiek bijv. na de tijd om feedback. Goed om zelf van te leren.

Meedoen bij De Bond/Kaliber Kunstenschool/Palthe Huis/Hydra Theater

Of aansluiten bij een van de podia die de professionele instellingen bieden:

 • Zo bieden het Palthe Huis, de Bibliotheek Oldenzaal en Kaliber Kunstenschool expositieruimte aan voor amateurkunstenaars.
  Zie: http://www.cultuurmakelaar-oldenzaal.nl/rubriek/prikbord/
 • Stadstheater De Bond heeft een speciale Local Heroes – WAK editie.
  Je komt in aanmerking voor deelname als je meedoet aan de WAK (bijv. door een open repetitie te houden).
 • Hydra organiseert i.s.m. onder andere mij (Cultuurmakelaar) een stuk met de thema’s erfgoed, muziek en jongeren.
  Hiervoor zoeken we nog spelers (10-16 jaar), aanmelden kan via workshop@hydratheater.nl.

Percussionisten opgelet!

Op (waarschijnlijk) donderdag 10 september wordt een percussie workshop gratis aangeboden, met een tweede deel in het weekeinde (12/13 sept), in samenwerking met het stuk dat Hydra op gaat voeren. Aanmelden is verplicht, dat kan via quinta@cultuurmakelaar-oldenzaal.nl. Ook als je op de hoogte gehouden wil worden hierover kan je dit laten weten via een mailtje.

Meer informatie hierover en over alle (andere) programmaonderdelen komen nog op de website: www.cultuurmakelaar-oldenzaal.nl te staan.

 

 

« Terug naar het nieuwsoverzicht