Gratis workshop nieuwsbrieven maken met MailChimp

Back to Events
Event:
Gratis workshop nieuwsbrieven maken met MailChimp
Start
3 oktober 2018 20:00
Einde:
3 oktober 2018 22:00
Geupdate:
21 september 2018
mailChimp workshop - Foto door Rawpixel.com

Op woensdag 3 oktober wordt ‘s avonds om 20 tot +/-22 uur in Breedwijs (Helmichstraat 42b, Oldenzaal) een workshop gegeven over het versturen van nieuwsbrieven. Hiervoor wordt het (Engelstalige) systeem van MailChimp gebruikt; dit is gratis in gebruik (tot 2000 e-mailadressen).

De workshop wordt gratis aangeboden door de cultuurmakelaar Quinta Clason, in samenwerking met de Vrijwilligerscentrale Oldenzaal. De workshop is gericht op het (culturele/sport/sociale) verenigingsleven van Oldenzaal en wordt gegeven door het Oldenzaalse Reclamebureau Vindingrijck.

Aanmelden is verplicht in verband met de beperkte plekken en kan onderaan deze pagina. Deelname is pas definitief na bevestiging via de Cultuurmakelaar, maar indien er meer belangstelling is dan beschikbare plaatsen plannen we een tweede bijeenkomst.

Inhoud
Wat is een makkelijke manier om je leden te informeren?

  • Waar moet je rekening mee houden bij het versturen van een nieuwsbrief?
  • Hoeveel tekst is optimaal in een nieuwsbrief?
  • Hoe zorg ik ervoor dat mijn nieuwsbrief op de telefoon én op de computer goed te lezen is?

Tijdens de workshop worden de beginselen van het nieuwsbriefsysteem MailChimp getoond, en kan je actief meedoen op je eigen laptop of tablet. MailChimp is een Engelstalig systeem, dus voor deze workshop is beheersing van de Engelse taal nodig.

Datum en tijd
De workshop wordt gegeven op woensdag 3 oktober, en begint om 20 uur (inloop 19.45 uur) in Breedwijs (Helmichstraat 42b, Oldenzaal). De bijeenkomst duurt tot ongeveer 22 uur.

In verband met het beperkte aantal beschikbare plekken is aanmelden verplicht, dit kan onderaan deze pagina. Indien er meer belangstelling is dan beschikbare plaatsen, plannen we een tweede bijeenkomst.

Doelgroep
De bijeenkomst is uitermate geschikt voor kleinere (vrijwilligers)organisaties op culturele en (sociaal) maatschappelijke terreinen, zoals muziekgezelschappen, wijk- en buurtverenigingen, carnavalsverenigingen, sportclubs, stichtingen met een goed doel et cetera. Vragen? Mailen kan naar quinta@cultuurmakelaar-oldenzaal.nl.