Inspiratiesessie ‘Samen méér cultuur maken!’

Back to Events
Event:
Inspiratiesessie ‘Samen méér cultuur maken!’
Start
22 maart 2022 19:30
Einde:
22 maart 2022 21:00
Geupdate:
4 maart 2022
Plek:
online
Adres:
Netherlands

Samen méér cultuur maken!
Van en met elkaar leren

Samenwerken, daar staan we allemaal wel voor open, maar… Waar begin je? Wat zoek, haal én breng je in een samenwerking? Hoe zorg je voor gelijkwaardigheid tussen de partijen?

Over deze en andere samenwerkingsvragen organiseren de cultuurmakelaars van Overijssel samen met Ferenc van Damme van Studio Vers Bestuur de digitale sessie ‘Samen méér cultuur maken’ op dinsdag 22 maart.

Samenwerken en resultaten

Theorie en praktijk ontmoeten elkaar in deze bijeenkomst, waarin de inspirerende aftrap wordt gegeven door Ilona Kevelham. Zij is een van de grondleggers van mannenkoor Koorbazen en het brein achter de bijzondere voorstelling De Wilde Deerne in Zwolle. In Almelo is ze nu de drijvende kracht van het theaterspektakel Dhlomo. Ilona neemt ons mee in haar ervaringen: samenwerken gaat niet vanzelf, maar wat levert het bijzondere resultaten op.

Natuurlijk is er ruimte tot het stellen van vragen. Bovendien zijn er amateurkunstondersteuners aanwezig, zodat je ideeën en plannen direct kunt bespreken. Zet op 22 maart de eerste stap voor een nieuw project waarmee je je club uitdaagt en van frisse energie voorziet!

Aanmelden kan tot 20 maart.
Aanmeldformulier: https://forms.gle/JCJL9ZadbMWWDC1aA

 

Achtergrondinfo bij deze sessie

In september 2021 hebben hebben we als cultuurmakelaars samen met de Provincie Overijssel en Ferenc van Damme (Studio Vers Bestuur) een webinar gehouden. Dit ging over de veranderende maatschappij en de rol van amateurkunstgroepen daarin.

Als vervolg daarop worden lokale bijeenkomsten gehouden, om verenigingen te helpen bij het opzetten van een proeftuin, en worden er provinciale inspiratiesessies gehouden.

Dit gehele traject noemen we ‘Move on! Amateurkunst in transitie’
Lees hier meer over de overige bijeenkomsten.

 

foto: Studio Vers Bestuur