Leer van de expert: bandfotografie in Oldenzaal

Back to Events
Event:
Leer van de expert: bandfotografie in Oldenzaal
Start
7 november 2019 19:30
Einde:
7 november 2019 21:30
Geupdate:
1 november 2019
Plek:
Breedwijs
Adres:
Helmichstraat 42B, Oldenzaal, Ov, 7571 EK, Netherlands

Op donderdagavond 7 november geeft de ervaren fotograaf Herman Nijhof de Workshop Bandfotografie. Deze workshop, die om 19:30 uur begint en 2 uur duurt, is gericht op Oldenzaalse amateurfotografen.

Het volgen van deze workshop in Breedwijs (Helmichstraat 42b, Oldenzaal) bereid ze voor om tijdens Talent in Huis de optredens vast te leggen. Dit evenement met huiskameroptredens vind plaats op zondag 17 november, tussen 12 en 17 uur en is gratis toegankelijk.

Aanmelden voor de workshop kan door contact op te nemen via quinta@cultuurmakelaar-oldenzaal.nl en 0638754846. Je hoeft je camera niet mee te nemen (maar dat mag uiteraard wel)!

Bij de huiskameroptredens van Talent in Huis, zullen onder andere Fotoclub Oldenzaal en de Fotoclub Lenskiekers het geleerde in de praktijk brengen. Deze workshop bandfotografie is samen andere activiteiten onderdeel van de Oldenzaalse Week van de Amateurkunst (WAK).

 

Over Herman Nijhof

Herman Nijhof is selfmade fotograaf, met een indrukwekkende dertigjarige carrière als popfotograaf. Nijhof heeft vooral popmuziek en schrijvers gefotografeerd, voor kranten, muziekbladen, en literaire tijdschriften. Hij keek Eddy Vedder recht in de ogen, een paar seconden voordat de Pearl Jam-zanger vanuit een camerakraan zijn legendarische stagedive maakte op Pinkpop (1992).

Tijdens de vele concerten waar hij vaste gast was, fotografeerde hij onder andere Tragically Hip, Neil Young, U2, Claw Boys Claw, André Manuel met Fratsen en Krang. Op dit moment is hij onder andere de vaste fotograaf voor de Cobblestone Club. Opgeleid als landschapsarchitect is het waarnemen hem niet vreemd!

 

Over de Week van de Amateurkunst (WAK)

Tijdens de Week van de Amateurkunst (WAK) van woensdag 13 tot en met zondag 17 november, word amateurkunst voor een voetlicht gebracht. In Oldenzaal is de coördinatie hiervan in handen van de Cultuurmakelaar, Quinta Clason, en vind de WAK dit jaar al voor de zevende keer plaats. Vast onderdeel hierbij is de expositie van amateurkunstenaars. Ook dit jaar stelde de bibliotheek hiervoor weer ruimte beschikbaar.

De grootste activiteit van de WAK dit jaar zijn de huiskamerconcerten die onder Talent in Huis vallen. Tijdens deze zondagmiddag van 17 november vinden tussen 12 en 17 uur op veertien verschillende locaties optredens plaats. Spoken word, zang, poëzie, muziektheater, circus. Alle optredens zijn gratis toegankelijk.

Aanmelden voor de Workshop Bandfotografie kan door contact op te nemen via quinta@cultuurmakelaar-oldenzaal.nl en 0638754846.