Rolstoeldansen – gratis proeflessen (1/3)

Back to Events
Event:
Rolstoeldansen – gratis proeflessen (1/3)
Start
24 oktober 2018 19:00
Einde:
24 oktober 2018 20:00
Geupdate:
25 oktober 2018
Plek:
Rouwhorst
Adres:
Verenigde staten van Amerika

Wie vindt het nou niet heerlijk om zich mee laten voeren op de klanken vanje favoriete muziek, je even helemaal laten gaan op de dansvloer ? Als je een lichamelijke beperking hebt is dit vaak een stuk lastiger! Toch is dans een kunstvorm die door iedereen beoefend kan worden! Om ook mensen met een lichamelijke beperking in Oldenzaal deze mogelijkheid te bieden worden er drie proeflessen rolstoeldansen georganiseerd.

Rolstoeldansen is een recreatieve activiteit voor mensen met en zonder beperking, voor iedereen die zin heeft om te dansen. (onafhankelijk vanhandicap, soort rolstoel of leeftijd) De lessen worden gegeven door een dansinstructeur van Stichting Rolstoeldansen Nederland en er zal gedanst worden in verschillende stijlen op verschillende soorten muziek! De dansers kunnen hun emoties en muziekbeleving op creatieve wijze omzetten in bewegingen. Door het “dansenderwijs” leren van technieken, ontstaat er een betere rolstoelbeheersing. De nadruk ligt bij het dansen vooral op plezier!


De drie proeflessen vinden plaats op woensdagavond 24, 31 oktober en 7 november vanaf 19.00 uur bij Partycentrum Rouwhorst, Ootmarsumsestraat 9 in Oldenzaal.
Aanmelden voor de 3 lessen kan via d.vanderstelt@palthehuis.nl of via 0541-513482.

 

De lessen worden gratis aangeboden vanuit het project CulTuurlijk, de week van de verbinding . Binnen dit project worden diverse activiteiten georganiseerd op het snijvlak van cultuur en het sociale domein en is een project van de 4 cultuurinstellingen in Oldenzaal.