Workshop Crowdfunding

Back to Events
Event:
Workshop Crowdfunding
Start
19 november 2015 19:30
Einde:
19 november 2015 22:00
Geupdate:
16 september 2015

Crowdfundingspecialist Micha van de Water geeft donderdag 19 november een workshop over crowdfunding. Voor welke projecten is het geschikt? Hoe begin je? Wat zijn tips & tricks?

Crowdfunding is een vrij nieuw fenomeen dat inhoudt dat mensen onder echte of virtuele vrienden geld inzamelen om een project te financieren. Vaak wordt hierbij gebruikt gemaakt van Facebook en Twitter. Het kent verschillende manieren waarop en waarvoor het ingezet wordt. Zo wordt het gebruikt voor hulpverlening aan rampen, voor burgerjournalisten, door artiesten die de hulp van hun fans inroepen om het opnemen van een plaat te financieren, en voor en door politieke campagnes (denk aan de internetcampagne van VS-president Barack Obama).

De laatste jaren wordt het ook steeds meer en meer (succesvol) toegepast binnen de culturele sector. Denk hierbij aan bijvoorbeeld artiesten die de productie van een CD helpen uitgeven; Hind haalde als enige artiest ter wereld binnen 11 dagen ca. $60.000 (€ 40.000) bij elkaar via het crowdfunding platform SellaBand.

 

Datum & locatie

De workshop wordt gegeven op donderdag 19 november om 19.30 uur (19.00 uur inloop).

Locatie is Breedwijs; Helmichstraat 42b, Oldenzaal.

Aanmelden (niet verplicht, wel fijn) kan via het online aanmeldformulier.

 

Over Move Your Crowd

Move Your Crowd is opgericht door Micha van de Water. Na zijn studie Management Economie en Recht is hij als bankier werkzaam geweest bij ABN AMRO Bank. Na een succesvolle carrière besloot hij in 2004 zijn eigen droom waar te gaan maken: Een eigen bedrijf. In 5 jaar tijd heeft hij Parlane Nederland opgebouwd tot een gerenommeerde leverancier van luxe woonaccessoires.

Het economische tij zorgde er in 2009 voor dat de activiteiten in dit bedrijf moesten worden gestaakt. Achtereenvolgens heeft Micha toen, veelal op interim-basis, diverse functies vervult o.a. als business coach, videoproducent, projectmanager, business developer, tekstschrijver en docent/ trainer op Saxion Hogescholen.

Deze uiteenlopende ervaring bleek perfect samen te komen toen hij voor een zakelijke relatie op zoek ging naar financiering en in contact kwam met crowdfunding. De ongekende mogelijkheden én de overtuiging dat deze vorm van financieren en samenwerken de toekomst heeft, hebben geresulteerd in de oprichting van Move Your Crowd.