Workshop Fondsenwerving

Back to Events
Event:
Workshop Fondsenwerving
Start
1 december 2015 19:30
Einde:
1 december 2015 22:00
Geupdate:
16 september 2015

Op zoek naar geld, dat is waarmee veel vrijwilligersorganisaties te maken hebben of krijgen door bijvoorbeeld het wegvallen van subsidie. Hoe kunt u geld vinden om de doelen van uw organisatie te verwezenlijken? Er zijn vele mogelijkheden om aan geld te komen.

Voor wie ?

Deze workshop is uitermate geschikt voor kleinere (vrijwilligers)organisaties op alle mogelijke maatschappelijke terreinen, zoals wijk- en buurtverenigingen, muziekgezelschappen, sportclubs, stichtingen met een goed doel enz.

Inhoud

U leert welke bronnen er zijn om aan geld te komen.We hebben het over subsidie, fondsen, bedrijven (sponsoring) en het verwerven van eigen inkomsten o.a. via internet. Waar liggen de kansen voor uw organisatie? Waar moet u rekening mee houden bij het opstellen van een aanvraag? U krijgt tips en weet valkuilen te omzeilen.

Tijdsbesteding

De workshop bestaat uit twee delen in afzonderlijke bijeenkomsten (‘s avonds van 19.30 tot 22.00 uur). In het eerste deel maakt u kennis met de belangrijkse facetten van fondsenwerving en hoe u daarmee het beste aan de slag kan gaan. U krijgt huiswerk mee waarmee u kunt oefenen en een begin met fondsenwerving kunt maken. Tijdens het tweede deel (enkele weken daarna) presenteert u de resultaten van het huiswerk en gaan we daarmee interactief samen aan de slag.

 

Plaats en data

De workshop wordt gegeven op dinsdag 1 december, en begint om 19.30 uur (inloop 19.00 uur) in Breedwijs (Helmichstraat 42b, Oldenzaal). De bijeenkomst duurt tot ongeveer 22 uur.

 

Aanmelden

Aanmelden voor deze workshop kan via het online aanmeldformulier.

 

Organisatie

Deze workshop Fondsenwerving wordt georganiseerd in samenwerking met het Prins Bernhard Cultuurfonds, de SESAM Academie en de Vrijwilligerscentrale Oldenzaal. De workshop wordt verzorgd door een adviseur van de SESAM Academie (zie: www.sesamacademie.nl).