Verdiepingsslag binnenstadsplan Boeskoolhart

Gemeente Oldenzaal

Beste Boeskoolharter,

 

Afgelopen november heeft de eerste brainstormavond plaatsgevonden voor binnenstadsplan Boeskoolhart. Het was een bijzondere avond vol enthousiaste deelnemers. Wat hebben we mooie ideeën gehoord en verzameld met elkaar! Er zijn zelfs al initiatieven ten uitvoer gebracht, zoals de ontbijtsessie van binnenstadsondernemers. Dat smaakt naar meer! En dat gaan we ook doen tijdens de verdiepingssessies. Via deze mail wil ik u graag persoonlijk uitnodigen om de geopperde ideeën verder uit te diepen.

 

Wat kunt u verwachten?

Boeskoolhart, Boost jouw binnenstad is een plan dat vooral door de inwoners van Oldenzaal wordt opgesteld. In het coalitieprogramma 2018-2022 vormt dit binnenstadsplan een belangrijk speerpunt. Boeskoolhart wordt opgebouwd rondom vier thema’s:

  1. Creatief ondernemerschap
  2. Bereikbaarheid en parkeren
  3. Groene en duurzame binnenstad
  4. Sfeer, evenementen en cultuur

 

De ideeën uit de eerste ronde gaan we verspreid over twee avonden verder uitdiepen. We blikken kort terug op de opbrengst van de eerste avond en gaan vervolgens met een thema aan het werk. U gaat allianties smeden, ideeën concretiseren en beoordelen of iets onderdeel kan gaan uitmaken van een groter geheel. Kortom, we brengen Boeskoolhart tot leven! De uitkomsten vormen uiteindelijk de basis van het binnenstadsplan dat in maart aan de gemeenteraad wordt aangeboden.

 

Waar en wanneer?

Avond 1 vindt plaats op 22 januari. U werkt dan mee aan de thema’s ‘Sfeer, evenementen en cultuur’ en ‘Bereikbaarheid en parkeren’.

Avond 2 vindt plaats op 29 januari. U gaat dan aan de slag met de thema’s ‘Creatief ondernemerschap’ en ‘Groene en duurzame binnenstad’.

Beide avonden vinden op een andere locatie in de binnenstad plaats. Op dit moment is nog niet bekend wat deze locaties zijn. U ontvangt hierover nog bericht.

 

Meer informatie

De verdiepingssessies vinden plaats op:

Datum:            22 en 29 januari 2019

Tijdstip:           van 19.00 – 21.30 uur (inloop vanaf 18.30 uur)

Locatie:           Volgt

 

Kent u mensen die graag mee willen denken, neemt u ze vooral mee! Aanmelden is niet nodig.

 

Ik hoop u persoonlijk te mogen begroeten op deze inspirerende avond.

 

Met vriendelijke groet,

 

Alida Renkema

Coördinerend wethouder binnenstad

« Terug naar het nieuwsoverzicht