Week van de Amateurkunst (WAK) Oldenzaal 2019

Back to Events
Event:
Week van de Amateurkunst (WAK) Oldenzaal 2019
Start
13 november 2019
Einde:
17 november 2019
Geupdate:
4 september 2019
Plek:
diverse locaties
Adres:
Verenigde staten van Amerika
WAK logo

Tijdens de Oldenzaalse Week van de Amateurkunst (WAK) 2019 wordt amateurkunst voor een voetlicht gebracht. Deze 7e editie wordt gehouden van woensdag 13 november tot en met zondag 17 november.

Activiteiten

Amateurkunstenaars uit Oldenzaal kunnen een podium krijgen door hun werk te exposeren (bijv, in de bieb), een open repetitie aan te melden of mee te doen met een optreden of voordracht tijdens Talent in Huis (huiskamerconcerten).

Dus geef jij in de periode wo 13 tm zo 17 november een open workshop, cursus, exposeer je, geef je een voorstelling, heb je een repetitie? Wil jij de activiteit van vereniging terugzien in het programmaoverzicht? Mail dan naar quinta@cultuurmakelaar-oldenzaal.nl!
Vermeld er wel even bij of het gaat om een open repetitie/expo/activiteit, of dat er toegang gevraagd wordt.

 

Schrijfworkshop – 5 oktober

Ook kan je meedoen met een gratis schrijfworkshop in de Bibliotheek. Workshopdocent is Job Creyghton; hij was jarenlang docent aan de schrijversvakschool, de Universiteit Leiden en de School voor de Journalistiek. Tijdens deze workshop helpt hij je een goed verhaal te maken voor de provinciale schrijfwedstrijd. De workshop heeft plek voor max 15 deelnemers en wordt gegeven op za 5 oktober in de bibliotheek.

Zie: www.cultuurmakelaar-oldenzaal.nl/evenement/workshop-in-de-bibliotheek-creatief-schrijven/

 

Workshop Content Marketing – 9 oktober

Op woensdagavond 9 oktober wordt van 19 tot 21 uur in maximaal twee uur toegelicht hoe deelnemers van Talent in Huis hun doelgroep kunnen betrekken en activeren. Aan het eind van deze gratis workshop weet je als deelnemer hoe je je bezoekersaantal kan verdubbelen.

Andere Oldenzaalse amateurkunstenaars en Oldenzaalse sport- en welzijnsorganisaties kunnen aan de workshop meedoen, mits er nog plek is. Hiervoor kan men contact opnemen via mail quinta@cultuurmakelaar-oldenzaal.nl of Whatsapp 06 3875 4846.

Aanmelden verplicht in verband met de beperkte plekken, zie deze pagina.

 

Schoon Oldenzaal – Expositie in hal stadhuis – 1 tm 18 november

Schoon Oldenzaal organiseert een ontwerpwedstrijd waarbij de schakelkasten in de stad gepimpt worden. Inspiratie hiervoor kan opgedaan worden in de hal van het stadhuis; hier hangen tot en met 18 november al gerealiseerde ontwerpen.

Publiek en jury kan stemmen op een ontwerp naar keuze, en het winnende ontwerp wordt uitgevoerd op een (nog nader te bepalen) schakelkast in Oldenzaal.

 

Schoon Oldenzaal – finnisage – 19 november

De expositite werd afgesloten met een finnisage-afterparty.

Tijdens deze bijeenkomst bedankten de projectleiders de aanwezige kunstenaars en partners, werd aandachtgevraagd voor de ontwerpwedstrijd en sloot men af met een gezamelijk hapje en drankje.

Over de wedstrijd: Publiek en jury kan stemmen op een ontwerp naar keuze, en het winnende ontwerp wordt uitgevoerd op een (nog nader te bepalen) schakelkast in Oldenzaal.

 

Schoon Oldenzaal – ontwerpwedstrijd

Heb jij wel een idee hoe je een schakelkast kan opleuken? Weet jij een mooi ontwerp dat je kan toepassen op en wil laten zien aan de hele stad/straat? En staan er bij jou ook saaie schakelkasten in de wijk? Pak je kans en ontwerp je eigen bedrukking of beschildering!

Indienen bij Schoon Oldenzaal kan tot 31 december.

Eerder gerealiseerde ontwerpen kan je tot en met 18 november in de hal van het Stadhuis bekijken. Of gewoon op straat natuurlijk.

Indienen en meer info via projectleider Clara Welhuis-Wiefferink op clara@spiegelsteen.nl. Zie ook hier voor een grotere versie van de flyer.

 

Workshop Bandfotografie – 7 november

Op donderdagavond 7 november geeft de ervaren fotograaf Herman Nijhof de Workshop Bandfotografie. Deze workshop, die 2 uur duurt, is gericht op Oldenzaalse amateurfotografen.

Het volgen van deze workshop in Breedwijs bereid ze voor om tijdens Talent in Huis de optredens vast te leggen. Dit evenement met huiskameroptredens vind plaats op zondag 17 november, tussen 12 en 17 uur en is gratis toegankelijk. Bij de huiskameroptredens van Talent in Huis, zullen onder andere Fotoclub Oldenzaal en de Fotoclub Lenskiekers het geleerde in de praktijk brengen.

Aanmelden voor de workshop kan door contact op te nemen via quinta@cultuurmakelaar-oldenzaal.nl en 0638754846. Je hoeft je camera niet mee te nemen (maar dat mag uiteraard wel)!

Zie voor meer informatie hier.

 

Expositie amateurkunstenaars in de bibliotheek – 13 tm 17 november

De bibliotheek Oldenzaal biedt van 13 tm 17 november expositieruimte aan voor Oldenzaalse amateurkunstenaars.

Bij belangstelling mag werk gedurende de hele maand november (zelfs tot 9 december) blijven hangen. Geinteresseerden kunnen hiervoor rechtstreeks contact opnemen met de bibliotheek via Ine Niehuis.

Nb: Werk moet in een lijst aangeleverd worden om het te kunnen ophangen.

 

Expositie senior amateurfotografen

In het kader van de Maand van de Oudere organiseerde Impuls een fotowedstrijd.

Hierbij werden senioren uitgenodigd om foto’s in te sturen rondom het thema “Oldenzaal door de lens van senioren”.

 

Mooie plekken in de stad die voor de deelnemers van betekenis zijn werden vastgelegd en ingezonden.

Voorzien van een korte toelichting werden ze geëxposeerd op de vide van de Bibliotheek.

 

Talent coachingstraject – begin november

De jongste deelnemer van Talent in Huis krijgt een één-op-één-coachingstraject aangeboden om haar voor te bereiden op haar eerste optreden ever. Onderwerpen die voorbij komen zijn onder andere het verwelkomen van publiek, introduceren van jezelf als artiest en het aan elkaar praten van nummers.

Deze sessies zijn besloten.

 

O(efeno)ptreden – donderdag 14 november

Om het geoefende in de praktijk te brengen zal Jocelyne, het jongste talent van Talent in Huis die de coachingssessies krijgt, een (oefen)optredentje van circa 20 minuten. Dit is haar eerste optreden van meer dan één nummer, en de eerste keer voor (zoveel) publiek! De coach is erbij om vooraf, en na de tijd feedback te kunnen geven, dit doet ze uiteraard één-op-één met Jocelyne.

Het optreden vind plaats op donderdagmiddag 14 november, om 15 uur in het restaurant van woonzorglocatie De Molenkamp in Oldenzaal en is openbaar toegankelijk.

 

EXPOSITIE VII – kunstgalerie Kunstbrug – vr 15, za 16 en zo 17 novemberGalerie Kunstbrug

Bij de bekende brug bij de Woonboulevard van Oldenzaal is sinds enkele jaren galerie Kunstbrug gevestigd. Hier hangt werk van onder andere de Oldenzaalse amateurkunstenaars Valerie Smidt (15 jaar) en Riet Blenke.

Deze expositie duurt vier maanden, staat ook tijdens de Week van de Amateurkunst en duurt tot en met 2 februari.

Zie voor meer info de site van Uit in Oldenzaal.

 

Talent in Huis – 17 november

Oldenzaal barst van het talent! Of het nu zang, dans, ‘spoken word’, theater, poëzie, circus, verhalen vertellen of muziek is. Elk talent verdient een podium.

Daarom is er op 17 november 2019 van 12.00 tot 17.00 uur het huiskamerfestival ‘Talent in huis’! Diverse huiskamers in Oldenzaal veranderen voor één middag in echte podia, voor intieme optredens van verschillende lokale talenten.

Na afloop is een gezellige nazit voor alle deelnemers, betrokken organisaties, amateurfotografen en huiskamereigenaren bij Hotel de Kroon, tevens een van de locaties in de middag.

Meedoen? Een huiskamer aanbieden? Check de website!

Expositie Talent in Huis door amateurfotografen in de Bibliotheek – 13 december tm 13 januari

In de aanloop naar de huiskameroptredens van Talent in Huis hebben leden van twee Oldenzaalse Fotoclubs een workshopavond gehad over het fotograferen van acts in kleinde ruimtes; cafés, huiskamers..

Van alle genomen foto’s hebben zij een selectie gemaakt, en de Bibliotheek heeft voor deze tentoonstelling haar expositieruimte aangeboden.

 

Cobblestone Jubileumconcert- Klanken van Oorsprong + afterparty Cobblestone poster voor jubileum

Jubileumconcert van Cobbleston in Stadstheater de Bond in verband met het 15-jarige jubileum van deze club.

De middag bestaat uit een inleiding door Wouter Muller, de documentaire Klanken van Oorsprong en concert. Ook kan men kiezen voor een aansluitend buffet (optioneel).

Deze middag is georganiseerd i.s.m. Filmhuis Oldenzaal en het Poparchief Twente.

Zie voor meer info de site van Uit in Oldenzaal.

 

Krantenknipsels en drukwerk

Gepubliceerde artikelen over de Week van de Amateurkunst en Talent in Huis vind je hieronder.

Web-versies van krantenartikelen:

Op Facebook staat ook nog een video door de Provincie Overijssel (gemaakt door Martijn van Hese) over Talent in Huis deelnemer Stroat Ensemble. Dat vind je hier.

 

Dit was onmogelijk zonder..

Bovenstaande activiteiten waren onmogelijk geweest zonder de bijdragen van onderstaande partijen. Mede dankzij hen hebben we Oldenzaalse amateurkunst voor een voetlicht kunnen brengen.

Partners

De Week van de Amateurkunst werd door de culturele instellingen en de cultuurmakelaar van Oldenzaal georganiseerd. Extra dank gaat daarbij uit naar de projectleider van Talent in Huis, Daniëlla van der Stelt; dankzij haar tomeloze inzet was de eerste editie van dit huiskamer-evenement een groot succes!

 

Vermelding subsidiënten