Workshop fondsenwerving – 20 maart ’14

Hoe kunt u geld vinden voor het doel van uw organisatie?
Waar liggen de kansen voor uw organisatie?
Waar moet u rekening mee houden bij het opstellen van een aanvraag?
U krijgt tips die u helpen om valkuilen te omzeilen.

Voorbeelden van vragen die langskwamen donderdag 28 november bij Ter Steege. Meer dan 60 mensen uit het culturele veld van Oldenzaal waren hier bijeen om te bespreken waar men mee bezig was, waar men goed in is en waar men wat tegenaan loopt.

Bij verschillende groepen kwamen vragen om meer informatie en kennis naar voren over fondsenwerving (Hoe kom je aan financiële middelen naast eventuele subsidie de Gemeente Oldenzaal?).

Naar aanleiding van deze vragen, hebben de Vrijwilligerscentrale Oldenzaal en de cultuurmakelaar voor Oldenzaalse culturele organisaties de gratis workshops fondsenwerving opgezet:

Workshop Fondsenwerving
op do 20 maart 2014 om 19.30 uur (19.00 uur inloop)

locatie: ’t Blikpunt, Operalaan 150 te Oldenzaal
aub aanmelden vóór 1 maart 2014 via Paul Wermers van de Vrijwilligerscentrale Oldenzaal
via 0541 – 571 414 of p.wermers@vcoldenzaal.nl

 

 

 

Inhoud workshop

Op zoek naar geld, dat is waarmee veel vrijwilligersorganisaties te maken hebben of krijgen door bijvoorbeeld het wegvallen van subsidie. Hoe kunt u geld vinden voor het doel van uw organisatie? Er zijn vele mogelijkheden om aan geld te komen.

Doel en doelgroep

Deze workshop is geschikt voor vrijwilligersorganisaties uit de sector van de amateurkunst zoals zang- en toneelverenigingen, muziekgezelschappen en kleinere musea. U leert welke bronnen er zijn om aan geld te komen.

Inhoud

We hebben het over subsidie; fondsen; bedrijven (sponsoring) en het verwerven van eigen inkomsten o.a. via internet. Waar liggen de kansen voor uw organisatie? Waar moet u rekening mee houden bij het opstellen van een aanvraag? Het kan zijn dat de docent vooraf een huiswerkopdracht geeft.

Tijdsbesteding

De workshop wordt gehouden op donderdag 20 maart 2014.
Inloop vanaf 19.00 uur. Aanvang 19.30 uur.
Locatie: ’t Blikpunt, Operalaan 150 te Oldenzaal.

Uitvoering

De uitvoering wordt gedaan door SESAM Academy in opdracht van Prins Bernhard Cultuurfonds en Vrijwilligerscentrale Oldenzaal.

Interesse? Aanmelden vóór 1 maart 2014 via Vrijwilligerscentrale Oldenzaal, Paul Wermers
Telefoon: 0541 – 571414 of e-mail:p.wermers@vcoldenzaal.nl

Reactie achterlaten

« Terug naar het nieuwsoverzicht