Workshop journalistiek – 27 maart ’14

Hoe benader je de pers?
Wat moet je in een persbericht zetten?
Wanneer kan je het beste een persbericht sturen?

Een paar vragen die langskwamen bij de bijeenkomst op donderdag 28 november in Ter Steege. Meer dan 60 mensen van verschillende culturele organisaties waren hier bijeen. Besproken werd waar men mee bezig was, waar men goed in is en waar men wat tegenaan loopt.

Bij verschillende groepen kwamen vragen om meer informatie en kennis naar voren over contact met de pers (Hoe zorg je ervoor dat je in de krant komt? Waaraan moet een goed persbericht voldoen?).

Naar aanleiding van deze vragen, hebben de Vrijwilligerscentrale Oldenzaal en de cultuurmakelaar de gratis workshops journalistiek opgezet:

Workshop Journalistiek
op do 27 maart 2014 om 19.30 uur

locatie: ’t Blikpunt, Operalaan 150 te Oldenzaal
aub aanmelden vóór 1 maart 2014 via Paul Wermers van de Vrijwilligerscentrale Oldenzaal
via 0541 – 571 414 of p.wermers@vcoldenzaal.nl

 

Inhoud workshop

In de workshop gaan we in op de omgang met de pers. In de specifieke Oldenzaalse situatie op het contact met de redactie van de Twentsche Courant Tubantia. Wat doet de journalistiek in Oldenzaal & omgeving, en wat is de betekenis.

Hoe benaderen we de redactie; hoe stellen we een persbericht op en wat moet iemand wel of juist niet doen om redactionele aandacht te krijgen. Ook gaan de deelnemers zelf een persbericht opstellen.

Eigen input workshop

We gaan ook in op de krant zelf. Hoe is de krant eigenlijk opgebouwd en waarom staat nieuws juist daar waar het staat. Journalist Alphons Weierink praat vanuit een ruim 36-jarige journalistieke ervaring.

De deelnemers kunnen ook vragen stellen waarop ze zo mogelijk antwoord krijgen. Ook kunnen de deelnemers zelf zaken aandragen om over te praten. De workshop wordt gratis aangeboden door de Vrijwilligerscentrale Oldenzaal

Aanmelden

S.v.p. uiterlijk 1 maart 2014 aanmelden voor deelname bij de Vrijwilligerscentrale Oldenzaal,
Paul Wermers. Telefoon: 0541 – 571414 of e-mail p.wermers@vcoldenzaal.nl

 

Reactie achterlaten

« Terug naar het nieuwsoverzicht